C. szczególne : Zawsze ubrany na czarno w strój zakrywający wszystko prócz dłoni i głowy. Prawie nigdy się nie uśmiecha, za to wiele emocji można wyczytać z jego spojrzenia.
Listy od Nicholasa przynosi Axel, czasami pieszczotliwie nazywana przez Seavera Kruczynką. Jest to młoda graculuska, z którą Nico zaprzyjaźnił się w trakcie ferii w Himalajach w 2024 roku. Axel jest całkiem inteligentna, w dodatku posiada zdolność powtarzania słów, dlatego czasami pozwala sobie prócz listu obdarować adresata również krótkim komentarzem. Mieszka w Przystani razem z Nicholasem, ale często zwiedza okolicę, zwłaszcza góry niedaleko Hogsmeade.
dziękuję za troskę, chociaż jest ona zupełnie niepotrzebna. Wszystko u mnie w porządku, można wręcz powiedzieć, że się powodzi. Co do warsztatów - doszły mnie już słuchy o enigmatycznym panu Almodovarze, wydaje mi się, że muszę naprostować parę spraw. Spotkajmy się na obchodach celtyckiej nocy w Hogsmeade, tam wszystko ci wyjaśnię, co ty na to?
cieszę się, że zdołał Pan uporządkować wszystkie aspekty życia zawodowego i prywatnego. Po przejrzeniu Pańskiej dokumentacji, za której przesłanie serdecznie dziękuję, wyrażam zgodę na podjęcie przez Pana studiów w nadchodzącym roku akademickim. Oczekuję Pana w Hogwarcie 1 września.
Z wyrazami szacunku,
Li Wang
Dyrektorka Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie
Dziękuję bardzo za zgłoszenie się! Zajęcia grupowe poprowadzę dopiero gdzieś w okolicy jesieni. Do tego czasu oferuję zajęcia indywidualne. Proponuję spotkanie w czwartek od 17:00 lub sobotę od 19:00. Skoro potrzebuje Pan lekcji do związania z jazdą figurową, to może lekcję przeprowadzimy na lodowisku w Dolinie Godryka? Zanim jednak do tego dojdzie, chętnie z Panem porozmawiam na temat szczegółów.
Przykro mi słyszeć, że potrzebuje pan mojej pomocy. Wbrew pozorom to dla mnie zawsze niemiła niespodzianka – trudne wybory mają to do siebie, że raczej nigdy nie ma nigdy idealnego wyjścia z danej sytuacji. Cieszę się jednak, że postanowi Pan do mnie napisać. Oczywiście użyczę Panu moich zdolności na tyle, na ile potrafię. Będę na Pana czekać w chatce z ozdobnym okienkiem jutro o godzinie 12:00. Serwują tam wyśmienitą hyćkę, może to ugasi pragnienie w te upalne dni. P.S. Serdecznie gratuluję dostania się na studia
organizuję razem z przyjaciółmi małą imprezkę z okazji zakupu Campera i ogólnie na koniec wakacji. Może chciałbyś wpaść? Gwarantuję, że w Dolinie nie ma żadnych biesów i wróżek (przynajmniej nie w tym miejscu), które mogłyby znów między nami namieszać. Mam nadzieję, że znajdziesz chwilkę na to, żeby się pojawić, wolałabym żebyś przestał się mnie bać zanim zaczniemy widywać się na lekcjach i w pokoju wspólnym!
Możesz oczywiście kogoś ze sobą przyprowadzić! Możliwe, że pojawi się u nas Vera, może z tą świadomością będzie Ci łatwiej podjąć właściwą decyzję.
Hollywood
* czas fabularny, impreza pojawi się wcześniej, wrzucimy ogłoszenie na tablicę
Szanowny Panie Czarodzieju, Szanowna Pani Czarownico,
Proszę wybaczyć moją śmiałość, ale udzieliłem sobie dyspensy na to, aby zostawić moje nieskromne curriculum vitae u progu Pana/Pani drzwi. Jestem pewien, że to być może szok, aczkolwiek jestem wolnym skrzatem, który obecnie poszukuje pracy. Nazywam się Jupiter Freeman i przez lata służyłem znakomitemu czarodziejskiemu rodowi. W testamencie moja ostatnia właścicielka przepisała mi koszulkę i w związku z tym stałem się wolny. Bardzo sobie ów fakt cenię i zależy mi na tym, aby ten stan rzeczy się nie zmienił. W związku z powyższym aplikuję na stanowisko pomocy domowej w Pana/Pani posesji. Moje kwalifikacje obejmują dbanie o czarodziejskie zwierzęta i rośliny, ale robię też całkiem niezłą herbatę. Zainteresowanych proszę o kontakt - kod skrytki pocztowej to 1776.
Ufny, że moja aplikacja będzie wzięta pod rozwagę Pozdrawiam
C. szczególne : gardłowy głos, zbielałe prawe oko, blizna po oparzeniu na prawej części twarzy, tatuaże na przedramionach, mniej widoczne - uwydatnione żyły i papierowa skóra - wszystko mniej rzucające się w oczy przez wili urok
Święta zbliżają się wielkimi krokami. Postanowiliśmy to uczcić wspólną imprezą! Zapraszamy serdecznie do domu rodziny Collinsów dnia 6 grudnia o godzinie 18:00. Czeka was mnóstwo atrakcji: pyszne jedzenie i napoje, wspólne ubieranie drzewek i świąteczne koło fortuny. Wszystko przy świątecznej muzyce i salwach śmiechu. Koło domu stanie świąteczne lodowisko, kto ma niech zabierze łyżwy! Mamy nadzieję, że zobaczymy się przy wspólnym stole.
Do zobaczenia, Benjamin i pół rodziny Collinsów
Cody Stryder
Rok Nauki : I studencki
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : 181 cm
C. szczególne : zapach palonego dymu, kilkanaście pomniejszych starych blizn po poparzeniach na dłoniach
Dzięki za prezent. Wykosztowałeś się, nie było takiej potrzeby ale bardzo doceniam. Gdy będziesz gotów, daj znać to się spotkamy i pogadamy jak cywilizowani ludzie.
Jedno dla Ciebie, drugie dla innych, którym się przyda w tak doborowym towarzystwie
Dołączony podarunek: Samorzeźbiące dłuta (+1 DA), merlinowe strzały O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Dołączony podarunek: Fałszoskop (+2 OPCM) O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Dziękuję Wam za cały wysiłek, serce i zaangażowanie, które wkładacie w naszą drużynę. Jesteście niezawodni, zarówno na boisku, jak i poza nim! Życzę Wam pełnych energii Świąt, chwili relaksu i oczywiście mnóstwa śmiechu! Oby Nowy Rok przyniósł nam jeszcze więcej zwycięstw, świetnych treningów i niezapomnianych chwil razem. Ruby
Dołączony podarunek: złoty znicz pozytywka, wyrzutnia kafli, czerwona bluzka termiczna z numerem zajmowanym w drużynie i ruszającym się rysowanym nadrukiem siebie na pozycji ścigającego O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Mam nadzieję, że będzie Ci w nim do twarzy, a jeśli nie, to że chociaż się przyda ;)
Wesołych świąt! Imogen
Dołączony podarunek: Beret uroków O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Odrobina szczęścia zawsze się przyda.
Gale O. Dear
Dołączony podarunek: Felix Felicis O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Wesołych świąt życzy szwagier Ryszard
Dołączony podarunek: eliksir wiggenowy, butelka bimbru, sportowe ochraniacze (+1 gry miotlarskie) O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Magellan, nawet nie wiem co powiedzieć. Dziękuję, że mnie do siebie przygarnąłeś i dałeś dach nad głową. Dziękuję, że mogłam na nowo zawiać w Twoim życiu. I dziękuję, że dzięki że wróciłeś do szkoły robić mi siarę.
Trochę się zgrywam, wesołych świąt! Veronica
Dołączony podarunek: Muzogram O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Zapisuj życie w pamiętniku to nigdy Ci nie ucieknie. Wesołych świąt. Pzdr. Cody.
Dołączony podarunek: magiczny dziennik, szklany skarabeusz O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Amulet choć tymczasowo przyniesie ci spokój, a notes i pióro pozwolą notować wspomnienia by już nigdy ci nie umknęły.
Wesołych świąt, Ben
Dołączony podarunek: W pudełku znajduje się szklany skarabeusz (amulet), samopiszące pióro i magiczny dziennik O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Drogi Nichilasie, Z okazji tak zacnych świąt, spieszę złożyć Ci najszczersze życzenia sukcesów w życiu sercowym i zawodowowym. Merlinie! Aż mi lapa ścierpła od tego stylu. Wesołych świąt, Staruszku, zabieram dużo ajerkoniaku, żeby przetrwać naszą rodzinkę w święta. Młody
Dołączony podarunek: Butelka ajerkoniaku, czapka niewidka O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Wesołych Świąt!
Święty Mikołaj
Dołączony podarunek: Chmury w zawieszce (+1 OPCM) O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Lilian Eldridge
Rok Nauki : VII
Czystość Krwi : 10%
Wzrost : 170 cm
C. szczególne : unikatowy styl ubioru, artystyczny makijaż, wymyślne fryzury, przekłute septum, unoszący się za nią zapach Błękitnych Gryfów
nad strumieniem w Dolinie Godryka udało mi się znaleźć pokaźnej wielkości ametyst, który chciałabym byś spróbował wycenić. Kiedy moglibyśmy spotkać się w tej sprawie? W nadchodzących tygodniach wolne od pracy mam wyłącznie weekendy, ale wydaje mi się, że na popołudniowe spotkanie również uda mi się znaleźć czas. Oczywiście o ile jesteś zainteresowany takim zleceniem
Nawet nie wiem, jak powinnam zacząć ten list. Twój podarunek z okazji świąt... Merlinie...
To coś tak niezwykłego i niecodziennego, jak to tylko możliwe! Nie możesz wydawać takich pieniędzy na tak kosztowne prezenty dla mnie! Tak się składa, że znam wartość rynkową tego modelu miotły.
Czy jest jakiś sposób, gdzie mogłabym choć w minimalnym stopniu Ci to zrekompensować? Nie ukrywam, że czuję się... nieco zawstydzona Twoją hojnością.