C. szczególne : leworęczność, Znak zorzy w postaci czerwonej kreski na palcach lewej dłoni, tatuaż kojota na lewym ramieniu,tatuaż fiolki z syreną i sroką na lewym przedramieniu, Telepatyczne połączenie z Brewerem
Wiem, że ostatnio rzadko się odzywam, wybacz mi ale nie jest łatwo. Zawalają nas powtórkami i te sprawy. Właściwie to piszę do Ciebie z dość poważną sprawą. Kojarzysz Felka? Miał mały wypadek i przez to utracił sprawność w prawej ręce. Powoli wraca do siebie, ale nie jest pod żadną opieką w tym temacie i martwię się, że zlekceważy temat i nie da rady się do końca wyleczyć. Dałbyś radę zorganizować mu jakąś rehabilitację? Gadałem z nim i powiedział, że rozważy propozycję, ale nie wiem czy sam by się do Ciebie odezwał, więc uznałem, że sam zapytam o taką możliwość. Nie ukrywam zależy mi na tym, no i jest to jego specjalna ręka, więc też ma to znaczenie dla jego wyników w nauce.
P.S. Pamięć wraca, mną się nie martwcie. Jeszcze nie jest idealnie, ale na pewno lepiej niż było. Po zakończeniu roku pogadamy o tym, co planuję dalej.
Max
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : 194 cm
C. szczególne : leworęczność, Znak zorzy w postaci czerwonej kreski na palcach lewej dłoni, tatuaż kojota na lewym ramieniu,tatuaż fiolki z syreną i sroką na lewym przedramieniu, Telepatyczne połączenie z Brewerem
Niestety, nie mam pojęcia. Prawdopodobnie coś magicznego, ale myślę, że zwykła terapia tu nie zaszkodzi. Z tego co mi mówił, stało się to jakoś na samym początku marca. Wiem, że dawno.... Musicie pogadać o tym i musisz zobaczyć, jak to wygląda, ja kompletnie się na tym nie znam.
Prawdopodobnie będę już po uczcie pożegnalnej, ostatniego dnia. Od czerwca spodziewajcie się wielu sów z paczkami, będę się powoli wyprowadzał.
Max
Wzrost : 194 cm
Wiem, że spodziewacie się mojego przyjazdu przed wycieczką szkolną, ale w pewnym sensie piszę do was w tej sprawie. Pojawię się z Felim i wiem, że raczej nie jest to dla was problem, ale no nie chcę żebyście się zdziwili bo... No nie będę was oszukiwać, Feli i ja jesteśmy razem
Wiem, że nie jest to pierwsza osoba, jaką przyprowadzam do domu, ale jest to pierwsza osoba na której naprawdę mi zależy i nie traktuję jej jak całej reszty. Uprzedzam was, bo nie chcę, by wyniknęła jakaś dziwna sytuacja i też mam do was prośbę, byście nie mówili Lydii. Feli jeszcze jej nie powiedział i chce to zrobić sam, poprawnie.
Oczywiście liczę, że będzie na nas czekać świeża zapiekanka i że MŁODY BĘDZIE SIĘ ZACHOWYWAŁ (wiem, że to czytasz wrzodzie).
No więc widzimy się niedługo,
Max
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 178
C. szczególne : Na prawej dłoni nosi Sygnet Myrtle Snow i Pochłaniacz Magii. Spokojne spojrzenie, łagodna aparycja.
Może powinienem był podjąć się bardziej rozmowy w cztery oczy, ale nie chcę Cię jakoś specjalnie szokować i stawiać... w bezpośredniej konfrontacji. Dla mnie również jest ciężko pod tym względem.
Ja i Max jesteśmy razem. Od niedawna. Kocham go i naprawdę czuję się przy nim szczęśliwy.
Chyba... chyba Ci to nie przeszkadza? Jezu, nawet nie wiem, jak ubrać to w słowa. Być może miałaś jakieś wymagania, cokolwiek, być może ich nie spełniłem, ale mam nadzieję, że zaakceptujesz ten fakt i mnie samego takim, jakim jestem. Taki... taki się urodziłem i tego nie da się zmienić w żaden sposób. I nie chcę się zmieniać.
Pojechałem na parę dni do Maxa. Gdy wrócę, porozmawiamy na ten temat...
Kocham Cię.
Feli
List został pozostawiony w domu na stoliku, przed wyjazdem na parę dni.
Julia Brooks
Wzrost : 170
C. szczególne : grzywka, tatuaże, pedantyzm, wisiorek z osą, pachnie lawendą
Dostałam namiar do Pana od pewnego znajomego, który otrzymał go od Pana znajomej. Ale do rzeczy! Ciąży na mnie klątwa. Jaka klątwa? Dobre pytanie. W skrócie: podczas wakacji w Arabii odwiedziłam pewne miejsce. Było to opuszczone miasteczko, zamieszkane przez nieumarłych. Jeden z nich, podczas walki, zadrapał mnie. Od tamtej pory towarzyszy mi zespół niezbyt przyjemnych przypadłości. W zasadzie, to jeden. Otóż regularnie dostaję ataków, podczas których mdleję i zasypiam na nieokreślony czas. Niekiedy jest to godzina lub kwadrans. Innym razem – pół dnia. Na klątwę nie działają zaklęcia ani eliksiry. Czy byłby więc Pan zainteresowany analizą mojego przypadku? Klątwa klątwą, ale przez nią nie mogę grać w quidditcha ani trenować, a to w znacznej mierze ogranicza moje zawodowe możliwości. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź
Julia Brooks
Gunnar Ragnarsson
Wzrost : 188 cm
C. szczególne : blizna z pazurów wzdłuż kręgosłupa do połowy pleców; na ramionach tatuaże run nordyckich wpisanych w islandzką, mistyczną symbolikę i zarys skalnych grani
zamierzasz posiedzieć na wyspach? Cóż, uwierzę, jak zobaczę... Muszę przyznać, że masz doskonałe wyczucie czasu, bo sam miałem się do Ciebie odzywać, troszkę interesownie. Może poza piwem i opowieściami o Kenii pomógłbyś mi też trochę z Transmutacją? A dokładniej, animagią...? Udało mi się wreszcie jakiś czas temu ruszyć sprawę do przodu, ale sam wiesz jak problematyczna jest animagia względem praktyki. Tak czy inaczej, jakbyś chciał mnie odwiedzić w jakiś weekend w rezydencji Swansea w Dolinie Godryka, to zapraszam - tylko daj najpierw znać listownie, żebyś nie cmoknął klamki jak kiedyś w Egipcie.
Raffaello
Julia Brooks
W takim razie cieszę się, że jednak ta legenda o zorzy okazała się prawdą! U nas zorzy nie ma, ale Twój kawałek duszy dostrzegam za każdym razem, gdy zamawiam w restauracji plumki albo sięgam po skyr.
Trzymam się w miarę dobrze. Moje niecierpliwe pośladki są wciąż niecierpliwe, więc jak się zapewne możesz domyślić, ściąga to na mnie co jakiś czas kłopoty. Do tego życie na Wyspach Brytyjskich w ostatnich miesiącach to jakiś żart. Odkąd odkryto Camelot, co rusz spadają na nas jakieś plagi.
W każdym razie Twój list uzmysłowił mi, że stęskniłam się za Tobą i za Islandią. Jeżeli nie masz nic przeciwko, to za jakiś czas wpadnę do Ciebie z wizytą. Ewentualnie zapraszam do siebie, do Doliny Godryka. Nadchodzi wiosna, robi się coraz cieplej. Może przyda Ci się odmiana od tego wiecznego mrozu?
Julia Brooks
Julia Brooks
Dokładnie ten sam! Okazało się, że to jednak nie bajeczka, a prawda. I choć gaci Merlina nie było, to znaleźliśmy całe zastępy inferiusów, a do tego na Brytanię spadła klątwa i przez bite dwa miesiące prześladował mnie poltergeist. Myślę, że nie ma sensu, żebyś tracił czas na łajbie. Do listu dołączam Ci świstoklik do Doliny Godryka. Będę na Ciebie czekała razem z drugim Willem – to mój pies :) Do rychłego zobaczenia!