Sowa o łagodnym usposobieniu, które niektórzy mogą mylić z leniwym. Gdy Ines ma zbyt dużo korespondencji ta studzi jej zapał do odpisywania, nie chcąc wylatywać z klatki po zachodzie słońca. Z reguły przylatuje do adresatów na czas.
Kociołek składany O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Zwykły niemagiczny nóź za tyle galeonów? Pojebało! Doceń siostra, że kupiłem Ci nóż w cenie wynajmu kawalerki w Hogsmeade! Wesołych!
Dołączony podarunek:
Magiczny Nóż Samosiekający z inskrypcją "Jestem wart miliony monet" (+2 Magiczne Gotowanie), zapaska kelnerska (+1 Magiczne Gotowanie) O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Ines, Wesołych świąt! Noreen
Dołączony podarunek:
Zestaw eliksirów: dictum, wiggenowy, spokoju O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Wszystkiego dobrego, Ines. Cieszę się, że wróciłaś. Mam nadzieję, że będą Ci dobrze służyć. Buziaki, Iris
Dołączony podarunek:
syrenia spinka, syreni grzebień O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Ines, mam nadzieję, że nadrobimy stracone lata. Życzę Ci spokojnych Świąt i mam nadzieję, że odwiedzisz mnie niebawem w stadninie.
Kati
Dołączony podarunek:
Zwierzęca klepsydra, rękawice kuchenne oraz zestaw końskich foremek do ciastek. O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Wesołych świąt, kochana siostrzyczko! Imogen
Dołączony podarunek:
Koc sygnalizujący O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Wesołych Świąt!
Święty Mikołaj
Dołączony podarunek:
Medalion z szarotką alpejską (+2 uzdrawianie) O przedmiotach można przeczytać więcej w spisach.
Iris Skylight
Rok Nauki : VII
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 163,5 cm
C. szczególne : drobna postura, włosy przefarbowane na brąz, dopasowana biżuteria, kwiatowe perfumy
Bardzo Ci dziękuję, naprawdę nie wiem jakim cudem ją zostawiłam. Kiedyś zapomnę własnej głowy i tyle z tego będzie. Na następną kawę ja zapraszam! Liczę, że nie dasz się długo prosić. Mam nadzieję, że mi wybaczysz, że w tym samym liście proszę o przysługę. Już miałam wysłać do Ciebie list, kiedy Christa przyniosła Twoją wiadomość. Czy mogłabym Cię odwiedzić w Mungu? Bardzo mi zależy, żeby nie wpisywać do dokumentacji niepotrzebnych detali, które mogłyby skomplikować wszystkim życie. Pomyślałam, że Ciebie mogę o to poprosić. Pozdrawiam Cię bardzo ciepło w ten pochmurny dzień.
jestem uczennicą Szkoły Magii i Czarodziejstwa Hogwart i siostrą byłego kolegi Pani brata. Jestem pod ogromnym wrażeniem Pani osiągnięć na tle nauk o magii leczniczej. Czytałam Pani pracę zaliczeniową w Hogwarcie. Mam do niej mnóstwo pytań. Skąd pomysł na ten temat? Czy skończyła Pani badania? Z jakimi osobami pracuje teraz Pani w Mungu? Czy jest pani zdania, że można wynaleźć panaceum? Czytałam bliskowschodnie badania medycyny niekonwencjonalnej, ale nie jestem przekonana. Znacznie bardziej przemawiają do mnie sprawdzone metody uzdrowicielskie. Natknęłam się na Pani nazwisko w kronikach, ale było tam tak niewiele. Jestem ciekawa tylu rzeczy, odnośnie Pani pracy i tego, jaką jest Pani osobą. Zawodowo. Chociaż prywatnie też uważam jest Pani bardzo interesująca. Proszę mi wybaczyć śmiałość.
Ale czy mogę zostać w przyszłym roku Pani praktykantką?
Czy jest szansa, żeby w tym roku udzieliła mi Pani nauk przedpraktykowych? Nie mam referencji, ale obiecuję Pani, że oddam Pani całe moje serce do uzdrowicielstwa i całą swoją wiedzę i umiejętności. Będę słuchać wszystkiego. Podobno Krukoni mają chłonny umysł. Nie zgadzam się z tym. Ludzie pełni pasji mają chłonne umysły. Trochę to przerażające i odpowiedzialne, co powiem, ale wydaje mi się, że ja mam w sobie dużo pasji, Pani Uzdrowicielko.
Abstrahując, jest Pani przecudownie piękna. Czy grała Pani w szkole w teatrze? Na pewno była Pani Ofelią, prawda?
Liczę na Pani współpracę. Nie mogę się doczekać Pani odpowiedzi. Trochę się jej boję. Czy to za dużo żeby Panią prosić, żeby odpisała Pani szybko?
Już kończę. Idę poprosić Danilchkę, żeby wysłał ten list, zanim się rozmyślę.
Uwielbiam Pani prace opisaną w kronikach, pochłonęła mnie w całości. Czy już o tym pisałam?
Anastasiya Egorova
Hogwart, najwyższa wieża – lubię ją nazywać Wieżą Dotykającą Nieba
PS Wszyscy Skylightowie są tak bardzo eteryczni i stworzeni do gry w teatrze. Myśli Pani, że Iris, Imogen lub Ike będą nim zainteresowani?