C. szczególne : Okulary w rogowej oprawce, często czuć od niej dym papierosowy, wygląda na młodszą niż w rzeczywistości jest, szwedzki akcent, burdel w życiu i na głowie
Przede wszystkim bardzo dziękuję za nadesłanie przez panią pracy domowej.
Bardzo ciekawa praca domowa. Do ideału brakowałoby mi wspomnienia kilku zaklęć transmutacyjnych, które odpowiednio pomogłyby czarodziejowi zmienić swój wygląd. Co zaś tyczy się drugiej części pani pracy; mam wrażenie, że pomyliła pani animagię z metamorfomagią, gdzie animagia to długotrwały proces nauczenia się zamiany w zwierzę, natomiast metamorfomagia, to tak jak pani wspomniała, wrodzona zdolność genetyczna pozwalająca na zmiany wizerunku czarodzieja władającego tą umiejętnością.
Pani pracę domową oceniam na Zadowalający.
Z wyrazami szacunku, Profesor Astrid Vodder
Trevor Collins
Rok Nauki : I studencki
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : 178
C. szczególne : czuć od niego zapach akonitu i mięty;
Czeka was mnóstwo atrakcji: pyszne jedzenie i napoje, wspólne ubieranie drzewek i świąteczne koło fortuny. Wszystko przy świątecznej muzyce i salwach śmiechu.
Koło domu stanie świąteczne lodowisko, kto ma niech zabierze łyżwy!
Mamy nadzieję, że zobaczymy się przy wspólnym stole.
Udzielam zgody, jednak najpóźniej o 22 ma Pani się znajdować w wieży Ravenclaw. Proszę o listowne powiadomienie mnie o powrocie i żywię nadzieję, że tak nonsensowne rozrywki nie przyczynią się do obniżenia Pani stopni.
Nie zgadzam się. Interpretacja jest banalna, wystarczy otworzyć dwoje oczu i zobaczyć to, co masz przed nosem. Każde nadprogramowe oko to już akromantula.
Cody
Cody Stryder
Rok Nauki : I studencki
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : 181 cm
C. szczególne : zapach palonego dymu, kilkanaście pomniejszych starych blizn po poparzeniach na dłoniach