Do listu dołączona jest paczka z czarną piżamą w złote i srebrne wilki.
Drogi Wilku,
nie było Cię rano w cukierni - kawa z innej ręki już nie smakuje wystarczająco słodko. Obiecałem Ci jednak możliwość skorzystania z drugiej szansy, więc lepiej się postaraj! Marla i Ricky, gryfońskie rodzeństwo, organizują w sobotę o 19 imprezę urodzinową w swoim domu w Hogsmeade (trzeba przejść prawie caaałą Aleję Amortencji) i chciałbym, żebyś dotrzymał mi tam towarzystwa. Zobaczysz jak imprezują Hogwartczycy!
To ma być takie piżama party, więc w paczce przesyłam dodatkową zachętę w postaci piżamki. Szukałem stroju dla siebie i na widok tego natychmiast pomyślałem o Tobie, więc musisz się zgodzić i musisz zaprezentować mi jak ta piżama się na Tobie układa.
Romeo O. A. Rosa
Romeo O. A. Rosa
Rok Nauki : II studencki
Czystość Krwi : 90%
Wzrost : 182cm
C. szczególne : Urok wili all the time; bardzo jasne oczy; szeroki uśmiech; zwykle nosi ze sobą jakiś napój; niemiecki akcent
urok wili nie działa przez listy, po prostu na mnie lecisz! Proponuję spotkać się na początku Alei Amortencji, pójdziemy razem na imprezę. Nie jestem jeszcze pewny jak będę tego dnia pracował, więc myślę, że to będzie dobre miejsce. Mam nadzieję, że pojawisz się już w piżamie - sprzedawca zapewniał, że materiał jest niesamowicie wygodny i doskonale dopasowuje się do warunków pogodowych, a nam zapowiada się przyjemny wieczór... Ja na pewno postaram się załatwić jakieś prezenty, jednak gryfońskość zobowiązuje. Nic więcej nie jest potrzebne na piżama party, ale to jednak urodzinki, więc jakbyś miał jakąś flaszkę pod ręką, to Marla i Ricky na pewno się nie obrażą. Tak czy tak - nie bój nic, będziesz ze mną, a przecież moja obecność to już jak prezent, nie?
Romeo O. A. Rosa
Romeo O. A. Rosa
Rok Nauki : II studencki
Wzrost : 182cm
C. szczególne : Urok wili all the time; bardzo jasne oczy; szeroki uśmiech; zwykle nosi ze sobą jakiś napój; niemiecki akcent
widzisz, właśnie dlatego nie mam zwierzaków - zamiast spać normalnie, to trzeba się zrywać o 6:30 do wyjącego szczeniaka, który sobie wymyślił spacer do kuchni!
Szykuj gardziołko, chętnie przetestuję jego możliwości.
Romeo
Gwen Honeycott
Wzrost : 173
C. szczególne : nosi rękawiczki, które zdejmuje tylko do gotowania
Nie robię zapisów, ale też nie odmawiam, jeśli ktoś chce zanurzyć się w meandry kucharskich tajemnic. Dobrze, że mówisz poważnie i jesteś gotów do nauki, bo choć gotowanie to przyjemność, w mojej kuchni są zasady.
W czwartek po zajęciach przyjdź do kuchni dodatkowej. Zobaczymy jak sobie radzisz.
Schlebia mi, że słyszałeś na mój temat tylko dobre rzeczy i postanowiłeś poprosić mnie o pomoc. Rzeczywiście znam się trochę na zielarstwie i chętnie wybiorę się z Tobą na poszukiwania czystka, zawsze warto mieć go w swoich zasobach. Jesteśmy w takim razie umówieni! Obiecuję, że nie musisz obawiać się żadnego Azkabanu. Przyjdę pod bramę i stamtąd pójdziemy dalej, zobaczysz, że droga wcale nie jest taka skomplikowana.