C. szczególne : Zawsze lekko uniesiony nosek i half-smile na twarzy, jakby wiedziała więcej od innych. Nosi się z dumą. Nierozłączna ze szpilkami, przynajmniej sześciocentymetrowymi! Maluje usta mocnymi kolorami. Aż zauważalne zmiękczenie w jej zachowaniu i noszeniu się, kiedy rozmawia z innym Brandonem.
Nie wiem, czy już słyszałaś ale wróciłam do Anglii. Pogoda tutaj jest szara i zimna, ale myśl o spotkaniu z Wami wszystkimi rozgrzewa mi serce, szczególnie po tak długim niewidzeniu się.
Chciałabyś się może spotkać? Popołudniowa herbata i ciastka cytrynowe brzmią dobrze? A może wolałabyś lampkę wina, mam ich całkiem sporo, francuskie piwniczki obfitują w najbardziej wyrafinowane smaki i kolekcje, idealne do nadrobienia wszystkich plotek. Z myślą o Tobie udało mi się nawet zdobyć Carta Roja Gran Reserva, długo dojrzewające w dąbie amerykańskim, dzięki czemu zyskało kokosowy aromat. Oczywiście Twojej butelki nie otwierałam, ale tostowałam inną i myślę, że powinna Ci się spodobać.
Dyrektorka Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie
Charlotte Brandon
Rok Nauki : I studencki
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 169 cm
C. szczególne : Zawsze lekko uniesiony nosek i half-smile na twarzy, jakby wiedziała więcej od innych. Nosi się z dumą. Nierozłączna ze szpilkami, przynajmniej sześciocentymetrowymi! Maluje usta mocnymi kolorami. Aż zauważalne zmiękczenie w jej zachowaniu i noszeniu się, kiedy rozmawia z innym Brandonem.
Słyszałem, że na opuszczonej wyspie jest stary szpital psychiatryczny. Dla nas już za późno, ale ponoć miejsce prawie tak obrzydliwe jak Patton. Idziemy?