Po cichutku, po cichutku, skrada się do ciebie prezent! Wiem, że nie jest równie cudowny i przystojny, jak rycerz z bajki, ale mam nadzieję, że się przyda.
Dolaczony podarunek: Krysztalowa fiolka
Koszyk czekoladowych ciasteczek
Powodzenia w odkrywaniu tajnych komnat w zamku. Pomyślałem że przyda ci się na niektóre zajęcia.
LJ
Dolaczony podarunek: rękawice ochronne O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wiele słyszałem nie tylko o tym jak pomocni są Puchoni, ale też sama Profesor Vicario wspomniała o Pani Prefekt Hufflepuffu jako przykładzie dobrze zorientowanej w tutejszych roślinach studentki. Nie widzę więc innej opcji jak zaproszenie Cię na wspólną wyprawę w poszukiwaniu czystka, na którego zbiory - jak twierdzi Vicario - jest już ostatnia szansa w tym roku, jeśli chcemy zdążyć przed utraceniem pełni jego właściwości. Podobno krzewy czystka można znaleźć pod jakimś opuszczonym domem w Hogsmeade, ale nie znam okolic miasteczka na tyle, by trafić tam samemu. Obawiam się też, że dość łatwo byłoby mnie oskarżyć o włamanie z rabunkiem, więc w razie pomyłki towarzystwo uroczej Puchonki z pewnością oszczędzi mnie przed wycieczką do Azkabanu. Będę czekał na Ciebie pod Hogwarcką bramą w czwartek około 17. Już możesz myśleć jak chciałabyś bym Ci się odwdzięczył.