C. szczególne : Przekłute uszy; czasem noszony kolczyk w nosie; drobne i mniej drobne tatuaże; pomalowane paznokcie; bardzo ekspresyjny sposób bycia; krwawy znak
C. szczególne : biegające po ciele tatuaże, w pracy przykryte długimi rękawami, chociaż wychodzą na ręce i czasem na szyję | pojedynczy kolczyk szeherezady w uchu
bardzo dziękuję za przesłanie eseju dotyczącego magicznych szkodników, Pana ocena to Wybitny!
Zdecydowanie zgadzam się, że podejście do gnomów jest przestarzałe i krzywdzące, nad czym należy wreszcie się zastanowić. Mam nadzieję, że w przyszłości - a również i teraz, w teraźniejszości! - uda się znaleźć lepsze rozwiązanie na problem, jaki potrafią (acz nie muszą!) stwarzać gnomy.
Szanowna Pani Profesor Honeyghan Szczerze mówiąc pisząc, to jeszcze w poprzednim semestrze z pewnością podałbym przy takim pytaniu smoka, gryfa bądź inne równie epickie stworzenie, jednak teraz, wzbogacony kulturowo przez obecność kolegów i koleżanek z Mahoutokoro, odkryłem stworzenie, które najbliższe jest mojej niezwykle wrażliwej duszy. Jestem pewien, że gdybym tylko urodził się nieco bliżej Japonii, to moim totemem zwierzęcym mogłyby być fushigigoi. Pomimo tego, że stworzenia te przypominają karpie, to wcale nie ciągnie ich do wody, a ja, tak jak one, zdecydowanie wolę poruszać się w powietrzu, niż mieć styczność z wodą. Dodatkowo karpie te mają wyjątkową zdolność odzwierciedlania kolorem uczuć osób, przy których przebywają i jestem całkiem pewien, że potrafię zrobić coś podobnego, tylko wie Pani, bez świateł. Zwyczajnie udzielają mi się emocje drugiej osoby, więc wolę przebywać wśród ciekawych osób, niż przymulać z nudziarzami i smutami. Jakby Pani znała jakiś taki odpowiednik tych fushigigoi, tylko z RPA, to będę super wdzięczny za informację. Bo to totalnie mógłby być mój totem. Bo wie Pani, taki dumbader też by pasował, bo jest z Afryki, jest wytrzymały i szybki, a do tego bardzo pocieszny i też nie potrzebuje za bardzo kontaktu z wodą, ale jak już mogę sobie wybierać i gdybać, to wolę odgórnie nie zakładać, że moim totemem jest jedno z najgłupszych stworzeń magicznych. No i nie jestem wcale toksyczny, więc nie pasuje mi zwierzak z trującą krwią.
Eugene Queen, Gryffindor Ale może mi Pani mówić Jinx
Kochany kaloszu
Podsyłam Ci kopię pracki domowej, żebyś wiedział, co za bzdury napisałeś w razie czego, ale nie ślij już tego do Honeyghan, bo ja już posłałem sowę w Twoim imieniu.
Nie ma poprawek do mojej roboty!
Twój, R. A. Coon
Ostatnio zmieniony przez River A. Coon dnia Pon Lis 28 2022, 19:46, w całości zmieniany 1 raz
Atlas M. O. Rosa
Czystość Krwi : 90%
Wzrost : 198
C. szczególne : czar wili rozdawany na lewo i prawo, ogromne zainteresowanie każdym rozmówcą
Słuszne uwagi, panie Queen. Bardzo mnie cieszy, że dostrzega pan nawet subtelne różnice w tym, jak pracuje się ze zwierzętami, szczególnie odkąd wiem, że chce pan stać się jednym z dumnych posiadaczy psidwaków. Mam nadzieję, że nawet w momentach kryzysu, które mogą nadejść podczas opieki nad szczenięciem, będzie pan pamiętał o swoich spostrzeżeniach.
A. M. O. R.
Karteczka z uwagą została odesłana, a na odwrocie znajdował się dopisek "W takim razie, bardzo mi miło ;)"
Gryfoni! Z okazji świąt życzę wam żebyście byli tak samo spektakularni jak w poprzednich latach! Byście dobrze się bawili w szkole, ale też pilnie uczyli. A spędzone tu lata były dla was cudownymi wspomnieniami. Z miłością, wasz opiekun - profesor Williams
Dolaczony podarunek: czerwony szlafrok z lwem gryffindoru, przytulanka mantykora O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
JINX, jeśli użyjesz te klapki na mnie, to wsadzę Ci je w dupsko, ale nie podpuszczam Cię, nie masz psychy, by użyć je na Voralbergu, ponoć wrócił do szkoły. No, wesołych świąt i spełnienia WSZYSTKICH marzeń!!
RUBY
Dolaczony podarunek: Karcące klapki samobijki, kompas marzeń i świąteczne skarpetki śpiewające kolędy O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Bardzo się cieszę, że Cię znalazłam i chociaż okoliczności, o których w ogóle się o Tobie dowiedziałam nie były wcale najmilsze, to wierzę całym sercem, że właśnie tak miało być. Mam nadzieję, że przyjmiesz mnie jako swoją siostrę już zawsze, życzę Ci wesołych świąt i spełnienia nawet tych najmniejszych, choć tak samo ważnych marzeń. [rigth]Gaia[/right]
Dolaczony podarunek: Amulet Uroborosa i ręcznie pleciona bransoletka ochronna z czarnymi turmalinami i obsydianami O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych Świąt życzy Bazylion
Dolaczony podarunek: Model smoka: portugalski długopysk Rękawice sportowe z cielęcej skórki Pierniczki-elfiki tańczące go-go (zjedz je szybko, zanim rozbiorą się z całego lukru!) O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Teraz możesz latać jeszcze wyżej i efektowniej niż z Talarią. Ofc, pierwsze testy m u s i s z wykonać w mojej obecności. Więc może zamiast wesołych, bo takie na pewno będą, życzę Ci świąt, które nie skończą się naszą wizytą w Mungu. ~ Twoja bfffff Marla
Dolaczony podarunek: Varapidos O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Spokojnych świąt, miłych wspomnień i odważnego nowego roku! - Rakun
Dolaczony podarunek: Pluszak Langustnik ladaco, magiczne puzzle, Kamień uśpionego wspomnienia, miód Berseka, samonagrzewający się kubek (ten po prawej) O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.