★ TransmutacjaCamael Whitelight, klasa transmutacji – zamienialiśmy przedmioty, a potem mieliśmy je odczarowywać, ale nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie zepsuła. Na szczęście za sprawą profesora Whitelighta w końcu coś tam mi się udało.
★ Zielarstwo Estella Vicario, kamienny krąg – przesadzaliśmy laqueushiems, gdyby nie Morgan, nie miałabym ręki. Nie przepadam za laqueushiemsem.
★ MugoloznawstwoWanda Krawczyk, huśtawka – profesor Krawczyk powinna wyczilować. Victoria Brandon chyba mnie nienawidzi.
★ MiotlarstwoLazare Limier, boisko Quidditcha – Limier nie ma serca, a ja nie umiem trzymać języka za zębami. Nie cierpię go.
★ Miotlarstwo – PDJoshua Walsh – na pytanie o miotlarski autorytet napisałam o Callahanie. Czy można być większą idiotką?
★ Trening GryfonówMorgan A. Davies, taras widokowy – pierwszy trening w pierwszym składzie Gryffndoru nie poszedł mi najlepiej, oby nie pożałowali decyzji o przyjęciu mnie do drużyny...
★ Magia leczniczaHuxley Williams, klasa magii leczniczej – jak zwykle przyszłam nieprzygotowana, a profesor Williams wziął mnie na swoją sekretarkę. Sama nie wiem, czy to dobrze...
★ ONMSMerlin Villeneuve, Nad jeziorem – moi przyjaciele to banda głupików. Gacie Merlina nabrały nowego znaczenia. Pogłaskałam hipogryfa!!
★ OPCM Shawn E. Reed, Sala pojedynków – patrząc na manekiny, Reed to chyba psychol. Ale przynajmniej ogień jak zwykle mam pod kontrolą.
★ MiotlarstwoJoshua Walsh, miejsce psot – Ruby byłaby idealną ścigającą, szkoda, że lepiej czuje się na pozycji pałkarza.
★ OPCM i eliksiry Nessa M. Lanceley i Beatrice L. O. O. Dear, Korytarz w podziemiach – na początku szło mi tak dobrze, że wzięłam to za koniec pecha, potem jednak spotkałam c h o c h l i k i. Okazuje się, że nie cierpię chochlików.
★ Działalność artystyczna – PDHoward Forester – Ulubiona bajka? Merida Waleczna, oczywiście!
★ Eliksiry – PDGerard Rodgers – za nic nie znam się na chorobach czarodziejów, teraz już o tym wiem.
★ ZielarstwoEstella Vicario, Cieplarnia nr 2 – dotknęłam robali, a potem zemdlałam. Nie przez robale! Dzień jak co dzień
★ OPCM – PDShawn E. Reed – inferiusów ciąg dalszy, bleh.
★ ONMS – PDMerlin Villeneuve – spędziłam w bibliotece całą masę czasu, żeby przygotować się do tej pracy domowej; ostatecznie wyszłam z niej z podejrzeniem, że wielka kałamarnica może być kelpie. Tak jakby jezioro nie było straszne i bez tego
★ OPCM – PDNessa M. Lanceley – c h o c h l i k i. Nienawidzę chochlików.
★ Mugoloznawstwo – PDEdwin Harrington – najważniejszy sprzęt w mugolskim domu? Pralka, duh!
★ Działalność artystyczna – PDHoward Forrester – gdybym tylko umiała tańczyć...
★ ONMS – PDAjax Swann – bzyczki nie są takie straszne, a wydobywanie miodu - takie trudne. Może by tak w przyszłości założyć pasiekę...?
★ Koło realizacji twórczych – kwiecieńTristan Kerganton – gotowanie to nie jest moja mocna strona, ale było całkiem zabawnie patrzeć, jak dwoisz się i troisz nad naszą wersją simnel cake. Ale nie łudź się, po tym jak mnie zostawiłeś wciąż życzę ci wszystkiego najgorszego.