Owszem, nie zaprzeczam, że bardzo lubię zwiedzać Dolinę Godryka. Uwielbiam wręcz, znam większość zakamarków tej uroczej wsi, także, w teorii, nie powinno to stanowić dla mnie żadnego problemu.
Niemniej jednak, ze względu na mój obecny stan zdrowia, nie mogę zaryzykować pójścia w tamte strony, gdyż sam wiesz, co tam może ewentualnie wyskoczyć. Zwierzęta, rośliny, szemrane typki czasami też się zdarzą. Nie potrafię się teraz teleportować, a używanie zaklęć w moim przypadku nie jest wskazane.
Ile masz galeonów i ile brakuje Ci do tej różdżki? Pożyczę jakąś kwotę, potem najwyżej oddasz, gdy będziesz mógł trochę sypnąć galeonami.
Fel
Felinus Faolán Lowell
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 178
C. szczególne : Na prawej dłoni nosi Sygnet Myrtle Snow i Pochłaniacz Magii. Spokojne spojrzenie, łagodna aparycja.
Wielka Brytania skrywa w sobie całkiem wiele tajemnic. Dolina Godryka posiada w sobie niezwykłe miejsca, a tereny są przesiąknięte odczuwalną magią, aczkolwiek należy w sumie uważać. Bo można zgubić coś innego, niż tylko i wyłącznie różdżkę.
Nie pierdziel, tylko mów, ile Ci brakuje. Co jak co, ale różdżka stanowi poniekąd prawą rękę, a skoro masz się trzymać na obcych terenach bez niej, nie będę szczędził na pożyczeniu galeonów.
Fel
Felinus Faolán Lowell
C. szczególne : Na prawej dłoni nosi Sygnet Myrtle Snow i Pochłaniacz Magii. Spokojne spojrzenie, łagodna aparycja.
Szkoda, żebyś pilnie jej potrzebował akurat w sytuacji, w której będziesz musiał z niej skorzystać, by uniknąć czegoś gorszego. Przezorny zawsze ubezpieczony, prawda?
Trzymaj dwadzieścia galeonów. Później mi oddasz.
Fel
Do listu zostały dołączone galeony w ilości dwudziestu sztuk.
Miłość rośnie wokół nas… nieważne gdzie, nieważne jak. Z okazji walentynek w 2021 roku mam zaszczyt wręczyć Ci do wylosowania zadanie do wykonania wraz ze swoją Walentynką! Gdy tylko je zrealizujesz, otrzymasz ode mnie unikalną i limitowaną nagrodę, której nie znajdziesz nigdzie indziej, a tylko w moim tajemniczym magicznym kufrze!
Wylosuj swoje zadanie, wykonaj je do 1 marca 2021 roku, odeślij mi list z opisem swych wrażeń, a ja to sprawdzę i Cię sowicie wynagrodzę!
Kochajmy się!
Słodka Swatka
”Rozwiń szczegóły dot. eventu”:
Najmilsi! Udział w evencie nie jest obowiązkowy. Jeśli dostałeś list od Słodkiej Swatki, a nie chcesz brać udziału, nie musisz i nie czeka Cię za to żadna konsekwencja choć gorąco zachęcamy do zabawy!
Poniżej znajduje się dziesięć zadań i dziesięć wyjątkowych walentynkowych i unikalnych nagród. Rzuć kością Litery i poznaj zadanie, które należy zrealizować, aby otrzymać poniżej dopisaną nagrodę. Zadanie jednak bardzo, ale to bardzo Ci nie odpowiada? Możesz jednorazowo przerzucić kość Litery i wybrać drugie zadanie.
Zrealizuj je w pojedynczym wątku (4-5 postów na głowę) wraz ze swoją Walentynką. Postaraj się uniknąć złączenia dwóch zadań walentynkowych w jednym wątku - chyba, że Ty i Twoja Walentynka wylosujecie to samo.
Wątki te nie wliczają się do "punktów za rozegrane wątki".
Po realizacji zadania wyślij list zwrotny skrzynkę pocztową Mistrza Gry, opisz swoje wrażenia, a i obowiązkowo podlinkuj wątek. Listy zwrotne bez linków nie będą brane pod uwagę. Teraz pozostaje poczekać aż Słodka Swatka wręczy Ci nagrodę do kuferka.
Wszelkie pytania proszę kierować do dwóch MG: Eskil Clearwater oraz Éléonore E. Swansea (nie tagujemy profilu bo od ilości tagów w listach nasze wyszukiwarki by oszalały).
Event walentynkowy zostanie całkowicie zamknięty dnia 1 marca 2021 roku.
”Zadanie do wylosowania Literą’:
A Zatańcz ze swoją Walentynką! (w innym miejscu niż Morsoteka) Nagroda:czarna wstążka (+1 pkt transmutacja)- niepozorna ozdoba, która swoim wyglądem przypomina małą, nic nie znaczącą bransoletkę, idealną zarówno dla mody damskiej jak i męskiej z delikatnym czerwonym oczkiem. Niemniej tylko właściciel wie, że kiedy ją założy, to ma ona zdolność ukrycia jednego największego mankamentu jego ciała, który najbardziej spędza mu sen z powiek.
B Przygotuj ze swoją Walentynką dowolne danie główne, zasiądźcie razem do stołu i delektujcie się nim! Nagroda:Róża Wiecznej Miłości- jest to pojedynczy kwiat róży, który więdnie tylko wtedy, gdy osoba, która ją podarowała ukochanej osobie przestaje ją kochać. Jest to częsty podarek wśród osób zakochanych bowiem Róża pachnie amortencją.
C Starannie wybierz, elegancko zapakuj i wręcz prezent (przedmiot kuferkowy) swojej Walentynce. Nagroda:Złoty Medalik Valentine'a - unikatowy medalik będący niejako symbolem starszego pokolenia, a jednak znajduje swych miłośników nawet i wśród młodych zakochanych. We wnętrzu medalika można umieścić fotografię ukochanej osoby i wówczas medalik nagrzewa się, gdy dana osoba się zbliża.
D Weź swoją Walentynkę za rękę i udajcie się na romantyczny spacer, tylko Wy dwoje, sam na sam. Cieszcie się sobą! Nagroda:Pierścionek zaręczynowy - srebrny pierścionek wysadzany oszlifowanym diamentem bądź brylantem. Mieni się w ciemnościach drobnym światłem. Jubiler umieszcza we wnętrzu kamienia kroplę krwi osoby oświadczającej się i tym samym jeśli osoba obdarowana będzie go nosić to dowie się gdy jej ukochany/ukochana znajdzie się w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Taki pierścionek wówczas wibruje i nagrzewa się.
E Zaproś swoją Walentynkę na dowolne lodowisko, niech muzyka zagra, świetliki rozświetlą mrok, a Was porwie magiczna aura wspólnie spędzonego wieczoru. Nagroda: dla pań Riposta Morgany (+1 pkt DA)- ciemnoczerwona trudnozmywalna szminka, która sprawi, że Twój uśmiech z pewnością zostanie zauważony, a jeśli się jąkasz bądź plącze Ci się język to masz gwarancję, że przestanie to być Twoim problemem.
Dla panów Krawat Merlina (+1 pkt DA) - krawat ten samoistnie zawiąże się na Twojej szyi, a i nie znajdziesz na nim nawet najmniejszego zagniecenia. Wystarczy jedno drobne zaklęcie, aby kolor dopasował się do kreacji ukochanej osoby. Możesz mieć też pewność, że póki nosisz ten krawat to rumieniec nie zagości na Twych licach.
F Podaruj swojej Walentynce zwierzaka! Wliczają się w to również puffki. Nagroda:Różana Świeca Prawdziwej Miłości - jeśli zapalisz tę świecę w trakcie randki bądź wspólnie spędzonego wieczoru to możesz mieć pewność, że nie będą Was niepokoić żadne przykre myśli. Aromat i płomyk świecy rozjaśnia umysł i przepędza z niego wszelkie troski, relaksuje i zachęca do koncentrowania się na ukochanej osobie. Takowa świeca jest idealna na romantyczne wieczory!
G Napisz dla Walentynki wiersz/piosenkę lub przygotuj własnoręcznie kartkę/obraz, a potem osobiście zaprezentuj swój prezent. Nagroda:Zaczarowana Karimba (+2pkt DA)- instrument muzyczny wywodzący się z Afryki i należący do grupy idiofonów szarpanych. Podczas grania pojawia się nastrojowe, ciepłe światło. Im lepsza znajomość gry na magicznych instrumentach, tym piękniejsze dźwięki można wydobyć z tej zaczarowanej karimby. Głośność i melodię można modyfikować przy pomocy magii.
H Przygotuj walentynkowe dekoracje i ozdób nimi miejsce randki (dom/komnata w Hogwarcie/sypialnia w Dormitorium/ogród etc.). Nagroda:Tulipan Westchnień (+1pkt Transmutajca)- piękny kwiat umieszczony w specjalnym kielichu. Nigdy nie więdnie i nie usycha, a w dodatku potrafi zmieniać kolor swoich płatków w zależności od emocji panujących w pomieszczeniu. Różowy kolor oznacza miłosne uniesienie, czerwony - złość, żółty - zazdrość, niebieski - smutek, a biały - spokój.
I Zabierz swoją Walentynkę na randkę do nietuzinkowego, mugolskiego miejsca. Spędźcie ten dzień inaczej - na chwilę nie myślcie o magii i używaniu zaklęć! Nagroda:Amarantowa Apaszka (+1pkt DA) - uniwersalna, świetnie wpasuje się zarówno w strój męski, jak i damski. Nosząc ją możemy być pewni, że nie zabraknie nam kreatywnych pomysłów, a wena twórcza będzie nam sprzyjać.
J Upiecz dla swojej Walentynki zaczarowane słodkości. Może wiecznie ciepłe brownie? Albo kanarkowe kremówki? Cokolwiek tylko chcesz, byleby było w iście walentynkowym stylu! I, rzecz jasna, z miłością. Nagroda:Natchniona Czapka Kucharska (+1pkt Magiczne Gotowanie) - klasyczna, biała, wysoka czapka kucharska, która nie tylko ujarzmi włosy osoby przygotowującej posiłek, ale i napełni głowę wyjątkowymi pomysłami na łączenie smaków.
Percival d'Este
Rok Nauki : I studencki
Czystość Krwi : 0%
Wzrost : 203cm
C. szczególne : Piegi, tatuaże na całym ciele, kolczyki. Chorobliwie biała cera. Krzyż Dilys na łańcuszku na szyi. Szmaragdowa blizna na dłoni, która jawi się zielonkawym świetle przy ludziach z genetyką, blizna na nodze po złamaniu.
Sprawy czysto prywatne, gdzieś do końca marca mnie nie będzie w szkole.
Weź, nawet zapomniałem o tych pieniądzach, także no. Nie musisz mi nic zwracać, spokojna głowa.
W ogóle, słyszałem, że za niedługo masz urodziny - dwudziestego pierwszego marca bodajże. Nie wiem, czy organizujesz imprezę, ale jeżeli chciałbym się na niej pojawić, to nie posiadam obecnie takiej możliwości.
Mimo to wszystkiego najlepszego, Zeph! Ile to już tych wiosen Ci ciąży na karku?
Felinus
Felinus Faolán Lowell
Kogoś na feriach? Oho, czyżby się coś szykowało? Nie no, w sumie to może nie powinienem od razu wysuwać takich skojarzeń, ale po tej ilości kropek jestem w stanie stwierdzić, że jednak coś się szykuje. Dziewczyna, chłopak? Pamiętam, że ją zgubiłeś, ale że na feriach - to o tym kompletnie nie miałem pojęcia. Ledwo co Ci pożyczyłem pieniądze na jedną, a widzę, że rzeczywiście ambicjujesz na stanowisko wandometera. Tylko co się tak na Ciebie los uwziął? A może to jest jakiś spisek różdżkarzy, żebyś kupował non stop nowe drewna i rdzenie? Nie no, raczej nie powinno być aż tak źle. Zła passa kiedyś musi się raczej skończyć.
Tak, jak powiedziałem - są to sprawy prywatne. Lubię Cię, ale pewne rzeczy pozostają po prostu dla mnie. Czy tego chcesz, czy też i nie; z tej strefy będę Cię rzeczywiście odganiał. I nie zamierzam się z tym kryć.
Niestety nie dam rady. Ale, uwierz mi, kiedy wrócę, zapewne poznam Twoją facjatę.
Jak to mówią - starość nie radość, za niedługo coś Ci trzaśnie w kręgosłupie, będziesz się bardziej męczył i takie tam... mówię to z własnego doświadczenia. Błąd? Na jakim punkcie Ci kompletnie odbija w takim razie?
Felinus
Felinus Faolán Lowell
Tak, możesz - nie widzę żadnych powodów przeciw, więc śmiało.
Z doświadczenia wiem, że trzymanie w sobie tego uczucia lub/i próba ucieczki nie będzie miała żadnego sensu. Daj sobie ciut więcej czasu, by móc tym samym spędzić z tą dziewczyną parę dodatkowych chwil; głównie po to, by bardziej przekonać się w tym, czy na pewno to, co czujesz, dotyczy właśnie jej. Jedno z najważniejszych pytań - boisz się ją zranić czy boisz się zranić samego siebie? Jeżeli ona też coś czuje, to myślę, że nie będzie tego ukrywać. Teoretycznie, jeżeli żadne z Was nie będzie chciało podjąć jakiegokolwiek kroku, będziecie w sobie to wszystko... dusić. A może to doprowadzić do skrajności, gdzie każde z Was będzie uciekało, byleby nie zranić tej drugiej osoby. Myślę, że nawet jeżeli tylko Ty będziesz coś do niej czuł, a ona będzie wyrozumiała, nie zapomni o tym, ile razem czasu spędziliście i jak bliscy przez to wszystko żeście się stali. Ale co ja tam wiem w sumie.
Siedemdziesiąt galeonów? No to nieźle, bo w Wielkiej Brytanii jest to koszt chyba pięćdziesięciu galeonów za zwykłą i dwustu za tę z rdzeniem od Fairwynów. Ale nie sądzę, byś miał ją tak szybko stracić; tym bardziej, że jest nieźle dopasowana, jak to wspomniałeś. O hajs się nie martw, jeżeli ją znowu zgubisz, to możesz się do mnie zgłosić. Co poleciła Ci ta koleżanka z kuchni zrobić? Jeżeli brak jakiejkolwiek czynności powoduje u Ciebie coś takiego, to nie sądzę, żebyś długo mógł to przed nią ukrywać...
Przepaść? Nikt mi nie przepadł, jeżeli do tego dążysz. Mówiłem Ci - są to moje sprawy, z którymi to ja muszę sobie poradzić. Nikt inny. Tym bardziej, że nie widzę powodów, by się wyspołeczniać.
W sumie, z tego, co kojarzę, to Ty dołączyłeś do Hogwartu w tym roku, prawda? Nie dziwię się, że kojarzysz mało ludzi, ale też - nikt nie każe Ci być od razu społeczną osobą, która będzie miała wielu znajomych i z wieloma się zadawała. I tak lepiej jest mieć paru, ale prawdziwych, aniżeli bawić się w jakieś fałszerstwa. Samemu zadaję się tylko z paroma prywatnie, z innymi nie utrzymuję aż nadto kontaktu; jeżeli natomiast impreza ma być okazją do poznania większej ilości osób, to skorzystaj z niej w najlepszy sposób. Tym bardziej, że Gryffindor trochę bardziej odżył, nauczyciele też się obudzili, więc... no.
Jeżeli ta dziewczyna Cię lubi, to zapewne przyjdzie na Twoje urodziny, zatem będziesz mógł z nią spędzić więcej czasu. I przekonać się co do własnego "bzika".
Felinus
Felinus Faolán Lowell
Wiem, że to nie jest łatwe. Jest ciężkie, ale noszenie w sobie ciężaru przez dłuższy czas może zmęczyć. Lepiej jest zaryzykować, niż trzymać samego siebie w niepewności. Wiele może zależeć od naszego podejścia, ale szczerze? Gdybym miał wybierać ponownie, powiedziałbym bez nadmiernego zastanawiania się. Pomimo przejść, pomimo ran, pomimo bycia sobą.
No właśnie wiem. W Norwegii to nawet alkohol był znacznie droższy. Jakby nie było, jest to jeden z tych krajów, w których pieniędzy jednak nie brakuje; nie dziwi mnie to, biorąc pod uwagę fakt tego, ile zażądali za prosty kawałek drewna i rdzeń w środku. Najprostsza metoda; nikt nie bierze zapasowych różdżek ze sobą. Może to czas, by zaopatrzyć się dodatkowo w jedną, jeżeli będziesz jechał gdzieś za granicę?
Od zawsze byłem hipokrytą.
Domy w Hogwarcie nie mają żadnego sensu. Dla dzieciaków, które ledwo co rozpoczynają edukację, jest to dodatkowy motyw do nauki, chcą brać w tym wszystkim udział. Z czasem, gdy zacząłem tam dorastać, zauważyłem, iż podział ten jest po prostu krzywdzący, bo powoduje przybranie poszczególnych łatek. Niby jakaś rywalizacja, ale na studiach większość osób ma w niego po prostu wyjebane. I to jest podejście, którym staram się obecnie kierować. Bo przecież Kruki to tylko z książkami przy nosie chodzą, Gryfoni mylą idiotyzm z odwagą (i odwrotnie), Ślizgoni wychowują potencjalnych psychopatów, a Puszki są bezużyteczne.
Śmiało; masz jeszcze czas, by to przemyśleć. Poza tym, jeżeli uznasz chwilę za stosowną, myślę, że nie masz się przed czym powstrzymywać.
Bywam i jestem. Za granicą? W Londynie, w Hogsmeade? W Dolinie Godryka? Nie ma to żadnego znaczenia. Po prostu jestem.
Felinus
Felinus Faolán Lowell
Konsekwencje będą zarówno wtedy, gdy podejmiesz jakąkolwiek czynność, jak również wtedy, gdy się jej nie podejmiesz. Po prostu przyjdą szybciej lub później.
Dokładnie. Zawsze możesz nosić dwie przy sobie; znam takie osoby, które robią tak, gdyby zrządzenie losu postanowiło się z nich pośmiać. Albo podczas mniej lub bardziej uczciwych pojedynków magicznych.
Roczniki są po prostu najlepszą opcją; zero domów, zero podziałów na cechy, zero pierdzielenia się z tym, czy opiekun odpisze, czy będzie miał Cię kompletnie w dupie. Wiem, że teraz macie nowego, który rzeczywiście się Wami interesuje. Ale przez większość czasu, jak byłem w tej szkole, znaczna część osób z kadry nie podchodziła poważnie do własnych obowiązków. Byleby tylko reprezentować, pojawiać się raz na jakiś czas i udawać, że wszystko jest w porządku.
Ilvermorny to taki Hogwart v2.
Przeżywalność... zależy, co się pod nią konkretnie kryje.
Czekam na dalsze informacje, o ile zechcesz się nimi podzielić. Jakby co, to szanuję prywatność i możesz mnie w każdej chwili zbyć.
Faktycznie? Sam w teorii i praktyce nie wiem. Postaram się w ramach własnych możliwości być jak najszybciej. Daty jednak nie znam.
Felinus
Tuilelaith Brennan
Rok Nauki : VI
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 180 cm
C. szczególne : Wysoki wzrost, wieczne garbienie się, niezliczona ilość kolczyków w obu uszach
Oczywiście, że pamiętam, takie spotkania trudno wyrzucić z pamięci! Chętnie z Tobą się tam udam, sądzę, że będzie to interesujące doświadczenie. W Twoim towarzystwie nie sposób się nudzić.
Tuilelaith
Tuilelaith Brennan
Rok Nauki : VI
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 180 cm
C. szczególne : Wysoki wzrost, wieczne garbienie się, niezliczona ilość kolczyków w obu uszach
Hmm, nie odniosłam wówczas opisywanego przez Ciebie wrażenia... Ale samych siebie zawsze postrzegamy o wiele bardziej krytycznie, niż obserwator z zewnątrz. Zapewniam Cię, że bardzo cenię sobie Twoje towarzystwo. Może gdzieś na błoniach?
Tuilelaith
Felinus Faolán Lowell
Chcę Wam zaoferować możliwość kupienia eliksirów leczących rany (dosłownie: wiggenowego) po znacznie mniejszych kosztach, aniżeli w aptece bądź sklepie z eliksirami.
W przypadku zakupienia jednej fiolki, cena za nią wynosi 25g (słownie: dwadzieścia pięć galeonów), co w stosunku do ceny z apteki stanowi mniej niż 50% standardowej kwoty. Niemniej jednak, w przypadku zakupienia zestawu trzech fiolek, cena za jedną w komplecie będzie wynosiła 20g (słownie: dwadzieścia galeonów).
Zamówienie można złożyć poprzez wysłanie odpowiedniej wiadomości z wyliczoną ilością galeonów, podaną liczbą eliksirów i adresem zwrotnym. Składników nie trzeba wysyłać.
W przypadku skorzystania z usługi i zadowolenia - okażę niemą wdzięczność za polecenie mnie innym osobom.
Pozdrawiam,
Anonimowy Eliksirowar
List jest anonimowy, na innym papierze, z innym krojem pisma i atramentem, wysłany publiczną sową.
Dla Ciebie: Jeżeli zechcesz kupić eliksiry wiggenowe, będę mega wdzięczna. Oferuję 25g w stosunku do ceny ze sklepu wynoszącej 55g, w tym nie musisz płacić za składniki. Wesprzesz lokalny interes. Same korzyści, co nie? Polecam mocno!
Morgan A. Davies
Rok Nauki : I studencki
Czystość Krwi : 10%
Wzrost : 162
C. szczególne : klątwa zaklęć, skórzany plecak, nieodłączne bransoletki
Stary, do cholery, rozumiem, że nie jest dobrze, jednak skąd miałem wiedzieć, że nie masz ręki? Czuję tę toksyczność, wiem, że jesteś wkurwiony, ale nie znam każdego aspektu z Twojego życia, więc wybacz mi te pytania, ale nosz... nie jestem wszechwiedzący, okej?
Współczuję. Wiem, że nie jest to zbyt... przyjemne. Zresztą, utrata czegokolwiek nie jest żadnym moim marzeniem. Jakbyś chciał porozmawiać, to mam czas, bo mnie akurat zawiesili w prawach studenta.
Felinus
PS: Ruszam głową, ale najwidoczniej chyba muszę nią pierdyknąć o ścianę, by odniosło to jakikolwiek skutek.
Felinus Faolán Lowell
Przyczyny zawsze mogą być inne. Wolę dowiedzieć się u źródła, niż snuć nieprawidłowe domysły.
Skoro napisałeś... to dlaczego piszesz akurat do mnie? To znaczy się, rozumiem, będę asystentem, ale czy otrzymałeś wiadomość zwrotną od Williamsa - jakąkolwiek? Wydawanie takich zgód w moim przypadku nie może skończyć się pozytywnie, bo będą mi patrzeć na ręce dokładniej niż innym osobom na moim stanowisku.
Felinus
Felinus Faolán Lowell
To po prostu czekaj, aż Ci odpisze. Nie bądź taki w gorącej wodzie kąpany. A jeżeli nie będzie chciał dać, to możesz poprosić o dostęp do poszczególnych podręczników o danej tematyce.
Widzisz, życie zaskakuje cały czas. Ale nie zamierzam dawać nikomu pretekstu do tego, bym z łatwością stracił tę pracę.
Bo ja wiem... nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Zapewne takim, jakim byłem na Laboratorium Medycznym. Niespecjalnie chcę afiszować się tym tytułem i tak.