1. Używa sów szkolnych. 2, Nieczęsto odpisuje na listy jeśli są adresowane przez prefektów i nauczycieli. 3. Każda sowa, która do niego trafi wraca najedzona. Żadnej nie wypuszcza głodnej.
Dzięki za zaproszenie! Niestety, nie jestem w stanie w ogóle przyjść - za dużo rzeczy zwaliło mi się na łeb na szyję - w związku z czym mogę pogratulować Ci urodzin na razie tylko przez list. Niby mówią, że wiek to tylko cyfra, ale pewne zmiany zapewne odczujesz.
Wszystkiego najlepszego! Oby wszystko poszło w dobrym kierunku, niech to, czego pragniesz, się spełni, a życie znajdzie na odpowiednich torach. Do listu dołączam również drobny upominek - mam nadzieję, że będzie służył.
Przepraszam raz jeszcze za nieobecność.
Lowell
Do pakunku zostały dołączone: brelok z wężem Slytherinu, amigurumi, sporo słodyczy z Miodowego Królestwa (zapasy na co najmniej dwa tygodnie ciągłego jedzenia), model smoka - opalooki antypodzki i sakiewka ze skóry wsiąkiewki. List dostarczony w dniu urodzin.
Felinus Faolán Lowell
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 178
C. szczególne : Na prawej dłoni nosi Sygnet Myrtle Snow i Pochłaniacz Magii. Spokojne spojrzenie, łagodna aparycja.
List został dostarczony do Eskila 1 września, chwilę po północy, przez feniksa Robin, Azazela
Kochany Wilowaty!
Przyznam się kompletnie szczerze, że naprawdę przez długi czas myślałam nad tym, co powinnam Ci dać z okazji twoich siedemnastych urodzin. Ostatecznie uznałam, że to będzie prezent idealny dla kogoś takiego, jak Ty.
Drugie lusterko posiadam ja. Myślę, że to może znacznie usprawnić naszą ewentualną dalszą komunikację. Nie ma co, wtedy będziemy na każde własne zawołanie, jakkolwiek paskudnie to brzmi. Już się mnie nie pozbędziesz dzięki temu!
Pewnie zobaczymy się za kilka godzin w Hogwarcie, ale to nie zmienia faktu, że zależało mi na tym, by złożyć Ci jeszcze raz życzenia, kiedy tylko wybije północ, stąd ten pośpiech! Mam nadzieję, że mi wybaczysz to i że profesor Dear nie zrobi Ci problemów za tak późną korespondencję.
A skoro to list z okazji urodzin, to wypadałoby złożyć Ci odpowiednie życzenia.
Życzę Ci samych pomyślności. By okazało się, że jednak Twój mózg potrafi pochłonąć jeszcze trochę informacji, przez co i ten rok zdasz śpiewająco! Aby wszystko w twoim życiu układało się według Twojego planu, bez względu na to, jak bardzo szalony on będzie (choć i tutaj zastrzegam sobie prawo Veto!). Mam nadzieję, że podczas używania tego prezentu, dalej będziesz pamiętał o tym, jak bardzo mnie irytujesz, jak cholernie Cię nienawidzę i jak bardzo Cię potrzebuję na co dzień w swoim życiu. Nie zmieniaj się nigdy, bo wtedy zacznie wiać nudą... A oboje wiemy, że ani Ty, ani ja nudy nie znosimy!
Nie licz na to, że kiedykolwiek powiem to głośno, bo nie powiem, ale cholernie się cieszę, że chciałeś mi wtedy ukraść kota!
Buziaczki!
Robin
Do listu zostało dołączone zapakowane lusterko dwukierunkowe
Jak to "Dolina dała Ci prezent"? CZEMU MI NIE DAŁA W STYCZNIU?!
Nie ważne.
Ej, jak na razie jedyne co mi przychodzi do głowy to podglądanie lasek w łazience, ale Doppler by nas zabiła, jakby się dowiedziała. A w ogóle, zmieścimy się pod nią obaj? Ja też chce spróbować!
Wiecznego uśmiechu na ustach, zadowolenia z przyjaciół, z dziewczyny, pochwał od nauczycieli i co tam tylko sobie zapragniesz!
Nie wierzę, że jesteś już pełnoletni! Mam nadzieję, że też będziesz się teraz dojrzale zachowywał. W każdym razie, przepraszam, że nie pojawiłem się na Twojej imprezie, ale nie chciałem przeszkadzać Ci w zabawie wśród znajomych. Mam nadzieję, że się udała.
Prezent jest skromny, ale myślę, że spodoba Ci się symbolika. Mam taki sam, pasujący. Dla mnie idealnie oddaje naszą relację - jesteśmy z zupełnie innych biegunów, ale rozumiemy się i dopełniamy bardzo dobrze. Pamiętaj zawsze, że Cię kocham.
Jeszcze raz: wszystkiego najlepszego, Eskil.
Lucas
*do listu dołączono wisiorek na łańcuszku*
Theodore Kain
Czystość Krwi : 0%
C. szczególne : delikatne piegi na nosie i w okolicach oczu / wyraźne oznaki niewyspania - sińce pod oczami, podkrążone ślepia
Rzeczoznawcy w Banku Gringotta trudnią się przede wszystkim diagnostyką, jak i wyceną przekazywanych im artefaktów. Jak najbardziej określamy więc również ich stan, czy to wynikający z upływu lat, czy wszelakiego rodzaju uszkodzeń. Koszt takiej usługi w dużej mierze zależy od badanego przedmiotu, toteż nie jestem w stanie określić konkretnej ceny bez poznania szczegółów zlecenia. Proszę więc o udzielenie szerszej informacji. Wtedy będziemy mogli porozumieć się co do terminu spotkania i spisania umowy. W kwestii naprawy... zwykle pozostaje ona poza zakresem naszych obowiązków, ale niewykluczone, że będę mógł pomóc również i w tej kwestii - jak już wspominałem, wszystko zależy od artefaktu, jak i charakteru jego wad.
Aby móc rozwijać swoje cechy i korzystać z nich świadomie! nie możesz posiłkować się żadnymi substancjami wspomagającymi. Tu są potrzebne lata ćwiczeń i koncentracji. Nie wiem, jaki środek mógłby zadziałać w podobny sposób, bo nigdy nie miałam sposobności testować czegoś podobnego na osobie o Twojej zdolności genetycznej. A prawda jest taka, że nawet gdybym domyślała się, co mogłoby w tym przypadku zadziałać, nie poleciłabym ci tego, bez wcześniejszego przetestowania.
Jeśli będziesz chciał, to w czasie ferii świątecznych, możemy nad tym popracować, w odosobnieniu! Podobne eksperymenty nie mogą mieć miejsca w szkole, kiedy istnieje możliwość narażenia innych osób i błagam cię! nie rób ich samodzielnie, bądź nawet w towarzystwie swoich przyjaciół. To jest naprawdę bardzo niebezpieczny i śliski temat, przy czymś podobnym trzeba ogromnego doświadczenia, a szczerze wątpię, że w razie czego Twoi bliscy mogliby cię powstrzymać, gdyby zaszło to wszystko za daleko.
Beatrice
Beatrice L. O. O. Dear
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 160cm
C. szczególne : Czarne oczy, przenikliwe spojrzenie, blizny na dłoniach, ukryte po metamorfomagią, tatuaż na łopatkach (kuferek)
To bardzo miłe, że chcesz zaangażować się w coś więcej, niż tylko w naukę! Oby tak dalej! To bardzo dobrze o Tobie świadczy i niezmiernie mnie cieszy taka sytuacja. Dlatego mam dla Ciebie propozycję.
Potrzebuję pomocy przy wykonaniu kilku eliksirów, a wierzę, że nawet ty, który posiadasz wiedzę w tym zakresie... delikatnie mówiąc nikłą... będziesz w stanie mi pomóc.
Co ty na to? Pozwolenie za kilka spokań prywatnych ze mną nad kociołkiem?
Beatrice
PS. Wiem o dywanie...
Beatrice L. O. O. Dear
Wzrost : 160cm
C. szczególne : Czarne oczy, przenikliwe spojrzenie, blizny na dłoniach, ukryte po metamorfomagią, tatuaż na łopatkach (kuferek)
Musisz JUŻ TERAZ ZARAZ NATYCHMIAST przyjść do Hogsmeade! Wiesz, gdzie jest taki stary, opuszczony dom? Na pewno wiesz! Ja będę tam za 10 minut. Ty musisz być szybciej! Bo jak nie, to wyrwę ci z tej platynowej głowy wszystkie włosy!!!
MUSISZ!!! Robin
Doireann Sheenani
Rok Nauki : I studencki
Wzrost : 158
C. szczególne : Jest drobna i wygląda zdecydowanie młodo. | Na lewym barku ma blizny po Sectumsemprze, a pomiędzy łopatkami ma tatuaż. | Posiada kolczyk w nosie. | Końcówki włosów pofarbowane są na żółto.
To fenomenalne wieści! Jestem z Ciebie ogromnie dumna. Nie wspominałeś, że miałeś zamiar podchodzić do tego kursu, ale... Cieszę się, że będziesz rzadziej się spóźniał. Tylko proszę, bądź przy tym ostrożny. Kiedyś widziałam, jak ktoś chyba trochę się pomylił i spadł prosto na parkową ławkę. Wiem, że Tobie się to raczej nie przytrafi, ale... Ale wiesz, martwię się.
Jeśli chcesz, to możemy przejść się na jakiś spacer. To znaczy, ja pójdę i poczekam, a Ty się teleportujesz.
Doireann
Doireann Sheenani
Rok Nauki : I studencki
Wzrost : 158
C. szczególne : Jest drobna i wygląda zdecydowanie młodo. | Na lewym barku ma blizny po Sectumsemprze, a pomiędzy łopatkami ma tatuaż. | Posiada kolczyk w nosie. | Końcówki włosów pofarbowane są na żółto.
To... naprawdę zaskakujące. Mam przeczucie, że bardziej zależało Ci na wyjeździe do Londynu, niż samym kursie, więc... Widziałeś coś ciekawego? Byłeś poza Pokątną? Bogowie, gdybym wiedziała, że się tam wybierasz, dałabym Ci moją kartę biblioteczną. Jestem pewna, że pozwolili by Ci wziąć dla mnie parę książek. Nie byłyby jakoś szczególnie ciężkie!
Tak naprawdę to unikam teleportacji, jak tylko mogę. W przeciągu roku to jedynie Felinus podrzucił mnie tak pod szkołę, kiedy musiałam dostać się do skrzydła szpitalnego. O, jeszcze profesor Dear teleportowała nas na Twoje urodziny, ale to tyle. No i była jeszcze Arabia, ale udawajmy, że tego w ogóle nie było.
Jeśli chcesz, to mogłabym ugotować Ci coś lekkiego. Bogowie, przecież musisz jeść. I... wszystko tam dobrze? Nie boli Cię? Nie obiłeś sobie kości ogonowej?
Doireann
Felinus Faolán Lowell
Czystość Krwi : 25%
C. szczególne : Na prawej dłoni nosi Sygnet Myrtle Snow i Pochłaniacz Magii. Spokojne spojrzenie, łagodna aparycja.
Ogromnie dziękuję za prezent! Nie wiem, do czego jeszcze wykorzystam eliksir, ale nie wątpię, że mi się kiedyś przyda; choć miejmy nadzieję, że raczej w dobrym celu.
Wesołych Świąt!
Felinus
Hawk A. Keaton
Rok Nauki : II studencki
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 183
C. szczególne : miodowe końcówki włosów, blada twarz, blizna na prawym przedramieniu po szponach sokoła, blizny na lewej dłoni i ręce po kugucharze, nosi mugolskie ciuchy
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt. Mam tu dla ciebie coś co może Ci się przydać przy notorycznym łamaniu szkolnego regulaminu okazjonalnych nocnych wypadach. Tylko proszę postaraj się nie doprowadzić Dear do dzikiej furii. Coś czuję że nadal nie zapomniała o dywanie... i żyrandolu.
Drake
Dolaczony podarunek:
Peleryna Niewidka (5 użyć) O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
*do prezentu nie dołączono wiadomości*
Dolaczony podarunek:
Smocza Zapalniczka i papierośnica do kompletu. Model smoka; ukrainski spizobrzuch O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych Świąt, stary. Hunt
Dolaczony podarunek:
-samonagrzewający kubek -szpiegowskie soczewki -butelka Big Bena O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych Świąt, Eskil. Lucas
Dolaczony podarunek:
-świateczny szalik -światełko dzwiekowe -czekolada z Miodowego Królestwa w kształcie bałwanka O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych świąt, Eskil! Camael
Dolaczony podarunek: Krzyż Dilys O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Eskil,
tak żeby nie trzeba było nikogo więcej wiązać! Wesołych Świat, Murph
Dolaczony podarunek:
Proszek natychmiastowej ciemności O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wiele jest rzeczy, które chciałabym ci podarować. Niemniej uznałam, że nadchodzącym czasie to z pewnością będzie ci bardzo potrzebne i pomoże. Wesołych świąt! Nie martw się, wszystko będzie dobrze! Robin
Dolaczony podarunek:
Kamień uśpionego wspomnienia (zawarte w nim zostało wspomnienie poznania Eskila i Robin oraz ich ostatniej bitwy na tort), kompas marzeń, duże pudełko czekoladowych żab O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Hawk A. Keaton
Rok Nauki : II studencki
Wzrost : 183
C. szczególne : miodowe końcówki włosów, blada twarz, blizna na prawym przedramieniu po szponach sokoła, blizny na lewej dłoni i ręce po kugucharze, nosi mugolskie ciuchy
piszę w sprawie sytuacji, która zaszła w łazience Jęczącej Marty. Przypominam, że od stycznia do końca lutego (za wyjątkiem zamknięcia szkoły na czas ferii zimowych) jest Pan zobowiązany do wykonywania szlabanów. Proszę poświęcić na nie minimum dwa wieczory tygodniowo, co oczywiście zostanie zgrane z Pana planem zajęć. Dodatkowo załączam do listu wizytówkę doskonałego magipsychologa i magipsychiatry, który specjalizuje się w pracy z młodzieżą i wielokrotnie zajmował się kwestią wpływu natury magicznych stworzeń i istot na czarodziejów. Zachęcam Pana do spróbowania cotygodniowych konsultacji - szkoła chętnie zajmie się organizacją takich wyjść do Szpitala Świętego Munga. Jeśli nie podejmie Pan żadnych kroków w tę stronę, Pana przyszłość w Hogwarcie stanie pod znakiem zapytania.
Z wyrazami szacunku,
Li Wang
Dyrektorka Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie
W kwestii szlabanów - oczywiście, nie musisz pisać dwóch tygodniowo, ale fabularnie zakładaj, że właśnie tak one występują. Mechanicznie wymagam wykonania tylko dwóch: pierwszego i drugiego, na co dostajesz czas do końca lutego. W kwestii magipsychologa - gorąco polecam fabularne zakładanie, że Eskil otrzymuje taką specjalistyczną pomoc, co Hogwart zapewnia wysyłaniem go z nauczycielską eskortą do Munga. W takim wypadku najlepiej byłoby również, gdyby pojawiła się z twojej strony jakaś jednopostówka na szpitalnym oddziale, w której możesz oznaczyć @Mefistofeles E. A. Nox, by sprawa była jasna. Może to wpłynąć na zniesienie zakazu wyjazdu na ferie.
Ashley S. A. Phoenix
Rok Nauki : VII
Czystość Krwi : 0%
Wzrost : 173cm
C. szczególne : często nosi żeński mundurek, rzadko pokazuje się bez makijażu; piegi; atencjusz
Merlinie, nie wiem. Po prostu się łatwo wkurwiłem, bo byłem w emocjach po tym twoim wilowaniu i nie wiedziałem co się dzieje. To było mega dziwne i jeszcze Swansea wyskoczył z tymi OSTATNIMI korepetycjami i myślałem, że mi odmawia pomocy z byle powodu. No i nie zamierzam ukrywać, że miałem ochotę Cię pocałować i przed wilowaniem, ale NO NIE ZAMIERZAŁEM NA SIŁĘ. Co to za przyjemność, jak druga strona nie chce. No ale to już Twoja strata, dostosowałbym się, gdyby nie to wilowanie. Średnio to pamiętam w ogóle, ale było... ciekawie. To na pewno. I na pewno przyjemnie, chociaż po fakcie trochę... przerażająco? Że się nie miało zupełnie kontroli i nawet nie było się tego świadomym.
Mógłbym to powtórzyć w przyszłości, jeśli chciałbyś potrenować, ale nie chcę znów Cię całować. Musielibyśmy jakoś mnie unieruchomić, żebym nic nie odjebał już.
Ash
Robin Doppler
Wzrost : 166 cm
C. szczególne : Podobnież duże oczy, trzy podłużne blizny po pazurach od lewego nadgarstka aż do łokcia, bardzo jasne, blond włosy
Jest tutaj tak mało do roboty, że jak tak dalej pójdzie, to chyba zwariuję. Na szczęście mój dziadek czuje się już dużo lepiej. No i mama postanowiła zabrać mnie na jedną wycieczkę, spotkałyśmy kilka bardzo ciekawych stworzeń. Ale to nie to samo, jakbym miała zwiedzać te tereny z Tobą...
Planuję wrócić do Wielkiej Brytanii pod koniec tego tygodnia, jednak w szkole pojawię się dopiero w kolejnym. Muszę najpierw odpocząć po tej wizycie u rodziny i na spokojnie ogarnąć to, co mnie ominęło przez moją nieobecność. Ale będę w moim mieszkaniu w Hogsmeade. Jeśli masz ochotę, to możesz mnie tam odwiedzić, wrócę prawdopodobnie w środę wieczorem.
Robin
PS. Z tego co wiem, mama pod moją nieboecność skończyła remont. Aż się boję zobaczyć, co tam zastanę...