<center><link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Patrick+Hand+SC|Just+Me+Again+Down+Here|Nothing+You+Could+Do|Mrs+Sheppards' rel='stylesheet' type='text/css'><div class="list"><br><br> <div style="width:420px;height:380px; padding-left:70px; padding-right:60px; overflow:auto;font-size:13px; color:#000000;font-style:italic;"> [left]<div style="font-size: 20px;font-family: 'Nothing You Could Do', cursive;">Szanowny/a, </div>[/left]
[justify] TEKST
Z wyrazami szacunku, [/justify] [right]<div style="font-size: 20px; font-family: 'Nothing You Could Do', cursive;">Lucas Sinclair [size=12]IX rok Slytherin[/size]</div>[/right] </div></div></center>
Ostatnio zmieniony przez Lucas Sinclair dnia Pią Lis 20 2020, 13:52, w całości zmieniany 3 razy
Autor
Wiadomość
Keyira Shercliffe
Rok Nauki : II studencki
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 168 cm
C. szczególne : magiczny tatuaż w formie węża | blizn zbyt wiele, by można je było zliczyć | tęczówki w odcieniu sztormu | jakieś zwierzę jako częsty towarzysz
w związku z zadaniem, które - zgodnie z rozpiską - przydzielił nam profesor Limier, chciałam dogadać się odnośnie terminu, który by Ci odpowiadał. Nie ukrywam, że sama chciałabym uporać się z tym jak najszybciej, korzystając jeszcze ze światła dziennego... Mam chwilę czasu w przyszłą środę, tak od godziny 15, co Ty na to? Daj znać czy Ci to odpowiada. Jeśli nie, coś wymyślimy, a jeśli tak - spotkajmy się przed schowkiem na miotły o 15:15.
Niech moc Salazara będzie z Tobą!
Keyira
Gabrielle Levasseur
Rok Nauki : I studencki
Czystość Krwi : 90%
Wzrost : 171 cm
C. szczególne : długie, blond włosy, w okresie letnim - piegi na nosie i policzkach, tatuaż kwiatu niezapominajki na prawym obojczyku
C. szczególne : magiczny tatuaż w formie węża | blizn zbyt wiele, by można je było zliczyć | tęczówki w odcieniu sztormu | jakieś zwierzę jako częsty towarzysz
Profesor Swann wierzy w Waszą uczciwość, ale przekazując mi dokumenty napomknął coś o zaklęciach uniemożliwiających ściąganie, wyczuwających podobne intencje czy o czymś w tym rodzaju... Tak więc osobiście zalecam rozwiązywanie testów zgodnie z własnym sumieniem tym bardziej, że nie wydają się szczególnie trudne.
Na wypełnienie i odesłanie mi ich macie czas do 14.09 do godziny 8:00; profesor Swann sprawdzi je do wieczora i przekaże mi wszystkie rezultaty. Na chwilę obecną wiem tyle, że maksymalnym wynikiem, który można uzyskać w nagrodę za poprawne odpowiedzi jest 15 pkt dla danego domu.
Życzę powodzenia i niech moc Sala... Ekhm, niech moc będzie z Wami!
Keyira wiceprzewodniczaca SMP
Zasady
Biorąc pod uwagę, że test jest dla osób chętnych, które chcą zapracować na dodatkowe punkty dla domów - już na starcie możecie liczyć na nagrodę w postaci "wyniku gwarantowanego". Oznacza to tyle, że możecie z góry założyć, że Wasza postać odpowiedziała poprawnie na trzy pytania jeszcze zanim przystąpicie do rzutu.
Test zawiera osiem pytań, po cztery z kategorii ONMS i Zielarstwa, a każde z nich dotyczy fauny lub flory występującej w Luizjanie czy też po prostu na terenach Ameryki Środkowej albo ogólniej. Na pytania nie trzeba odpowiadać opisowo, ale można - jest to kolejna opcja dla osób chętnych, które podczas spotkania SMP będą miały szansę na zdobycie dodatkowego punktu statystyk do kuferka. Liczbę poprawnych odpowiedzi, których udzieliła Wasza postać zakładacie po prostu na podstawie rzutu kością z literkami. Odpowiedzi błędnych nie opisujecie.
WYNIKI:
A - Znasz jakieś podstawy, odpowiedziałeś poprawnie na trzy pytania. B/C - Zapamiętałeś coś więcej, odpowiedziałeś poprawnie na cztery pytania. D/E - Masz szczęście, w ostatniej chwili zmieniłeś swoją odpowiedź i udało Ci się odpowiedzieć poprawnie na pięć pytań. F/G - Twoja pamięć jest godna podziwu, a chociaż musiałeś przez chwilę się zastanowić, udało Ci się odpowiedzieć na sześć pytań. H/I - Czy to Twoja szczęśliwa liczba? Bez trudu odpowiedziałeś poprawnie na siedem pytań. J - Brawo, jesteś pilnym uczniem i udało Ci się doskonale odpowiedzieć na wszystkie pytania.
Wykonujecie jeden rzut, ale jeśli macie wystarczająco punktów w kuferku z ONMS lub Zielarstwa (wybieracie wiodącą dziedzinę) możecie dodać sobie adekwatną liczbę poprawnych odpowiedzi. Za każde 10 pkt statystyk z wybranego przedmiotu możecie założyć, że Wasza postać udzieliła jednej poprawnej odpowiedzi więcej.
przykład:
Wyrzuciłeś C, początkowo zakładasz więc, że Twoja postać odpowiedziała poprawnie na 4 pytania.
W kuferku masz jednak 14 pkt z ONMS i 6 pkt z Zielarstwa, przy czym sugerujesz się wyższą statystyką i za +10 punktów z ONMS dodajesz sobie jedną poprawną odpowiedź.
Ostatecznie Twoja postać odpowiedziała prawidłowo na 5 pytań.
Nie ma potrzeby umieszczać Waszych odpowiedzi w specjalnych kodach - możecie to zrobić w formie zwykłego listu, jak przy pracy domowej, jednak pod koniec umieśćcie proszę proste podsumowanie, żeby łatwiej mi było zweryfikować poprawność podesłanych przez Was testów.
KOD:
Kod:
<zg>RZUT:</zg> link do rzutu kością z literkami <zg>WYNIK:</zg> ilość poprawnych odpowiedzi, wynikająca z rzutu <zg>PRZERZUT:</zg> wybrana dziedzina i przypisana do niej ilość punktów w kuferku, a w nawiasie ilość przysługujących przerzutów <zg>PODSUMOWANIE:</zg> wynik + przerzut = podsumowanie
Ilość pytań jest stała, jednak ich kolejność nie musi odpowiadać kolejności tych rozpisanych przeze mnie na liście. Na podstawie liczby poprawnie udzielonych przez Waszą postać odpowiedzi możecie wybrać kombinację tak, by było Wam wygodnie, ja niczego Wam tutaj nie narzucam.
PRZYKŁAD:
Przysługuje Ci 5 poprawnych odpowiedzi, udzielonych przez Twoją postać. Możesz wybrać czy chcesz odpowiedzieć na 4 pytania z kategorii ONMS i 1 z Zielarstwa, czy też może na 2 pytania z dziedziny ONMS i 3 z Zielarstwa albo jeszcze inaczej.
Pytania
1. Jakie zwierzę przypomina Gawial Miłosny? W jakich miejscach występuje to magiczne stworzenie? 2. Skąd się wzięła jego specyficzna nazwa? 3. Wymień trzy magiczne stworzenia pochodzenia amerykańskiego, z kategorii: groźne. 4. Opisz Grappę Pospolitą; na co należy zwracać uwagę przy opiece nad tym zwierzęciem? 5. Jak inaczej nazywamy Szalej Jadowity i która z jego części zawiera najwięcej trujących toksyn? 6. Na luizjańskich plantacjach rośnie wiekowe drzewo - do jakiego gatunku należy i czego dotyczy związany z nim, miejscowy przesąd? 7. Wymień trzy rośliny występujące na terenie Ameryki, używane w lecznictwie. 8. Opisz Bagienny Mayhaw; kto i do czego wykorzystywał tą roślinę?
Powodzenia!
Maximilian Felix Solberg
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : 194 cm
C. szczególne : leworęczność, Znak zorzy w postaci czerwonej kreski na palcach lewej dłoni, tatuaż kojota na lewym ramieniu,tatuaż fiolki z syreną i sroką na lewym przedramieniu, Telepatyczne połączenie z Brewerem
Mordo normalnie zaraz się popłaczę, jak jeszcze raz usłyszę, że nie masz czasu na coś bo się uczysz. Ty, ja basen w Hogsmeade jutro po zajęciach i NIE PRZYJMUJĘ SPRZECIWU! Trzeba Cię wyrwać z tego zamku w końcu.
W ramach przekupstwa masz tutaj małe co nieco, tylko nie zjedz wszystkiego naraz!
Twoja najukochańsza mordeczka, Solberg <3
Do listu dołączono ogroooooooooooooomną paczkę słodyczy z jarmarku halloweenowego.
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 170
C. szczególne : grzywka, tatuaże, pedantyzm, wisiorek z osą, pachnie lawendą
Za nami lekcja u Patola. Wnioski są dwa – przeżyliśmy i trzeba to uczcić. Z tej okazji, wraz z Arlą zapraszamy Cię na Pierwsze Hogwarckie Patonalia w Armstrong Castle. Przygotowałyśmy wiele atrakcji, choć większość z nich zapewne uleci z Twej pamięci :D Impreza zaczyna się jutro po kolacji. Zapraszamy serdecznie i zachęcamy do zabierania osób towarzyszących :)
JB
Beatrice L. O. Whitelight
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 160cm
C. szczególne : Czarne oczy, przenikliwe spojrzenie, blizny na dłoniach, ukryte po metamorfomagią, tatuaż na łopatkach (kuferek), obrączka z białego złota na palcu serdecznym lewej dłoni
Proszę mi wierzyć, że dobro każdego z pośród moich podopiecznych, zawsze leży mi na sercu. Niemniej doceniam pańskie zainteresowanie całą sprawą. Podzielam pana opinię, jakoby całkowite zawieszenie w prawach ucznia, było rozsądnym rozwiązaniem w tym przypadku. Pozwoliłam sobie już w tej sprawie wysłać odpowiednie pismo do dyrektora Hampsona i mam szczerą nadzieję, że przychyli się ku mojej prośbie. Niemniej, jeśli nie ma pan nic przeciwko, chciałabym przekopiować pański list do dyrektora Hampsona, jako potwierdzenie, że to nie tylko moje, bezzasadne obawy, ale również kolejnych bliskich mu osób.
Życzę cierpliwości w te święta i oby starczyło Ci jej też na przyszły rok. Wszystkiego dobrego i przepraszam za notoryczne denerwowanie Cię, Pozdro, Eskil
Dolaczony podarunek: Pluszak (akromantula), Czapka renifera, Specjalna Edycja Feniksowych, Butelka Ognistej Whisky z kolekcjonerską szklanką, Świąteczny sweter, Wiecznie modny szalik, Brelok-płatek śniegu, Zestaw Magicznych Krzyżówek, tona (a nawet i więcej) słodyczy z Miodowego Królestwa. O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych Świąt stary! Mam nadzieję, że przyda Ci się taki drobiazg. Widziałem, że Twoja stara koszulka potrzebuje małego update`u.
Solberg
Dolaczony podarunek: Specjalna edycja Feniksowych + Koszulkado quidditcha O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Kochany Lu, Wczytałam, że każdy poważny uzdrowiciel powinien mieć ten stetoskop, więc mam nadzieję, że Ci się przyda. No i wiesz, że nie pochwalam tego Twojego palenia, ale niech Ci będzie, przynajmniej robisz jedną nieodpowiedzialną rzecz. Z tą zapalniczką na pewno będzie bardziej magicznie!
Wesołych świąt, Mikołajka
Dolaczony podarunek: magiczny stetoskop, smocza zapalniczka O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Felinus Faolán Lowell
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 178
C. szczególne : Na prawej dłoni nosi Sygnet Myrtle Snow i Pochłaniacz Magii. Spokojne spojrzenie, łagodna aparycja.
Żeby nie było, że Ci nie ufam! Ufam. Dlatego uzgodniłem z Pewnym Kimś, że mogę wtajemniczyć Cię w plan. Ale nikomu nie mów! To tylko dla Ciebie informacja i poręczyłem, że nikomu nie powiesz. Kolega poprosił mnie o to, żeby no... żebym próbował go zahipnotyzowąć tą wilowatą umiejętnością. Mówiłem mu, że ja tego nie umiem, że go głupie, ale uparł się bo chce ćwiczyć oklumencję. I całkowicie się tego nie obawia, na serio chce abym na nim trenował. Chyba się już zgodziłem bo w sumie jestem mu winien przysługę, a i miałem to ćwiczyć. Wiem, chodziło Ci o harpię, zdaję sobie sprawę. Ale byłem o profesor Dear. Wezwała mnie na dywanik i wiesz co... i ona powiedziała, że zna sposób, by mi jakoś pomóc. Chyba miała na myśli pomóc z harpią. Dziwne! Ale serio jej uwierzyłem. No i ten kolega chce ćwiczyć, ale nie jestem już głupi i no... Robin przy tym będzie. Ona się tym interesuje, a skoro już raz mnie pokiereszowała to da radę i drugi raz. Nie przewiduję jednak żadnych zagrożeń! Hipnotyzowanie nie jest przecież groźne. Nawet nie wiem czy mi się uda, to dziwne, że on jest przekonany, że będzie w porządku. Ale no, wiem, że piszę chaotycznie ale dużo się dzieje i stwierdziłem, że powinieneś wiedzieć. Może to też mi wytrenuje głowę? Co o tym myślisz?
Eskil
Eskil Clearwater
Rok Nauki : VI
Wzrost : 180
C. szczególne : wszędzie nosi ze sobą bezdenny plecak; na głowie czapka z daszkiem + kaptur bluzy
Ale ja nie wiem czy mogę powiedzieć. Znaczy niby mogę ale nie określił czy mogę powiedzieć, że to on. Ale w sumie jeśli powiem Ci, że to on to może będziesz spokojniejszy... no bo on się zna na leczeniu tak jak Ty i no... ostatnio mnie przecież składał. Nie tylko mnie. I dlatego wisiałem mu przysługę bo nawet nikomu nie powiedział co się wydarzyło i trzymał język za zębami!
Znaczy ja już raz używałem tego uroku. Raz chciałem sprawdzić jak to jest i się Odeya zgodziła!! Ale nie wyszło nam za bardzo. A potem już się przyłożyłem z kimś innym i się udało i byłem zdziwiony, że tak wyszło. Dostałem po łbie... tak jakby. To dziwne, Lucas. To serio dziwne jak tak się świat zmienia kiedy to się dzieje. Chyba nie jest groźne, ale Robin mówi, że to potężne i silne. Nie wiem, ona chyba przesadza.
Bo ja nie lubię profesor Dear. Ale ona... kurczę, nie wiem jak to opisać. No po prostu powiedziała, że da radę pomóc mi to ogarnąć ale bardziej pod kątem transmutacyjnym...? Wiesz, powściągnąć przemianę albo coś w ten deseń. Nie znam szczegółów. Później mam z nią pogadać. Zobaczę co powie a jeśli się nie uda to napiszę list do profesor Whitehorn. Nie chcę z nią gadać twarzą w twarz. Jej wilowatość mnie przytłacza. Jest taka ciężka. Trudna. Jak gęste powietrze kiedy robi się duszno. Głupio mi o tym mówić więc napisałem.
Weź, magipsycholog. Nie chcę bo tam chodzą tylko wariaci! Nie wiem jak się uspokaja psychikę. Jak mnie to trafia to ja ledwo się orientuję, że to się zaczyna. Po prostu staram się teraz nie wkurzać ani nic. Zobaczę co się uda z profesor Dear, dam Ci znać jak poszło z tym czarowilowaniem. Nie nastawiam się na sukces.
Eskil
Eskil Clearwater
C. szczególne : wszędzie nosi ze sobą bezdenny plecak; na głowie czapka z daszkiem + kaptur bluzy
Tylko serio nikomu nie mów. Nie chcę kolejnych kłopotów, a skoro obaj mamy na tym wyjść dobrze to będzie cool.
Powiem Ci coś. Ja nawet nie chce już nikogo tym ruszać. Zbrzydło mi po tym... to faktycznie nie fair gdyby ktoś kogoś zmuszał do robienia złych rzeczy ale ja nie planuję takiego czegoś. To ćwiczenie a ja może ogarnę jak to działa bo czasem - według tego co mówią mi inni - ten czar sam mi się pojawia i nawet nie wiem kiedy. No więc no. Plan pewien i nawet jeśli nic nie wyjdzie no to nic nie stracimy.
Ta, dobra. Będę cierpliwy dopóki nie wyrosną mi te głupie łapy. Pisze przecież, że nie nastawiam się na sukces ale spróbujemy.
Dam znać! Jeśli wejdą mi "harpie ćwiczenia" to też poinformuję. Z tym drugim pewnie będę potrzebować asysty. Dobra, idę kminić jak to zrobić. Trzymaj się i rzuć te fajki. Śmierdzą.
Eskil
Eskil Clearwater
Miłość rośnie wokół nas… nieważne gdzie, nieważne jak. Z okazji walentynek w 2021 roku mam zaszczyt wręczyć Ci do wylosowania zadanie do wykonania wraz ze swoją Walentynką! Gdy tylko je zrealizujesz, otrzymasz ode mnie unikalną i limitowaną nagrodę, której nie znajdziesz nigdzie indziej, a tylko w moim tajemniczym magicznym kufrze!
Wylosuj swoje zadanie, wykonaj je do 1 marca 2021 roku, odeślij mi list z opisem swych wrażeń, a ja to sprawdzę i Cię sowicie wynagrodzę!
Kochajmy się!
Słodka Swatka
”Rozwiń szczegóły dot. eventu”:
Najmilsi! Udział w evencie nie jest obowiązkowy. Jeśli dostałeś list od Słodkiej Swatki, a nie chcesz brać udziału, nie musisz i nie czeka Cię za to żadna konsekwencja choć gorąco zachęcamy do zabawy!
Poniżej znajduje się dziesięć zadań i dziesięć wyjątkowych walentynkowych i unikalnych nagród. Rzuć kością Litery i poznaj zadanie, które należy zrealizować, aby otrzymać poniżej dopisaną nagrodę. Zadanie jednak bardzo, ale to bardzo Ci nie odpowiada? Możesz jednorazowo przerzucić kość Litery i wybrać drugie zadanie.
Zrealizuj je w pojedynczym wątku (4-5 postów na głowę) wraz ze swoją Walentynką. Postaraj się uniknąć złączenia dwóch zadań walentynkowych w jednym wątku - chyba, że Ty i Twoja Walentynka wylosujecie to samo.
Wątki te nie wliczają się do "punktów za rozegrane wątki".
Po realizacji zadania wyślij list zwrotny skrzynkę pocztową Mistrza Gry, opisz swoje wrażenia, a i obowiązkowo podlinkuj wątek. Listy zwrotne bez linków nie będą brane pod uwagę. Teraz pozostaje poczekać aż Słodka Swatka wręczy Ci nagrodę do kuferka.
Wszelkie pytania proszę kierować do dwóch MG: Eskil Clearwater oraz Éléonore E. Swansea (nie tagujemy profilu bo od ilości tagów w listach nasze wyszukiwarki by oszalały).
Event walentynkowy zostanie całkowicie zamknięty dnia 1 marca 2021 roku.
”Zadanie do wylosowania Literą’:
A Zatańcz ze swoją Walentynką! (w innym miejscu niż Morsoteka) Nagroda:czarna wstążka (+1 pkt transmutacja)- niepozorna ozdoba, która swoim wyglądem przypomina małą, nic nie znaczącą bransoletkę, idealną zarówno dla mody damskiej jak i męskiej z delikatnym czerwonym oczkiem. Niemniej tylko właściciel wie, że kiedy ją założy, to ma ona zdolność ukrycia jednego największego mankamentu jego ciała, który najbardziej spędza mu sen z powiek.
B Przygotuj ze swoją Walentynką dowolne danie główne, zasiądźcie razem do stołu i delektujcie się nim! Nagroda:Róża Wiecznej Miłości- jest to pojedynczy kwiat róży, który więdnie tylko wtedy, gdy osoba, która ją podarowała ukochanej osobie przestaje ją kochać. Jest to częsty podarek wśród osób zakochanych bowiem Róża pachnie amortencją.
C Starannie wybierz, elegancko zapakuj i wręcz prezent (przedmiot kuferkowy) swojej Walentynce. Nagroda:Złoty Medalik Valentine'a - unikatowy medalik będący niejako symbolem starszego pokolenia, a jednak znajduje swych miłośników nawet i wśród młodych zakochanych. We wnętrzu medalika można umieścić fotografię ukochanej osoby i wówczas medalik nagrzewa się, gdy dana osoba się zbliża.
D Weź swoją Walentynkę za rękę i udajcie się na romantyczny spacer, tylko Wy dwoje, sam na sam. Cieszcie się sobą! Nagroda:Pierścionek zaręczynowy - srebrny pierścionek wysadzany oszlifowanym diamentem bądź brylantem. Mieni się w ciemnościach drobnym światłem. Jubiler umieszcza we wnętrzu kamienia kroplę krwi osoby oświadczającej się i tym samym jeśli osoba obdarowana będzie go nosić to dowie się gdy jej ukochany/ukochana znajdzie się w śmiertelnym niebezpieczeństwie. Taki pierścionek wówczas wibruje i nagrzewa się.
E Zaproś swoją Walentynkę na dowolne lodowisko, niech muzyka zagra, świetliki rozświetlą mrok, a Was porwie magiczna aura wspólnie spędzonego wieczoru. Nagroda: dla pań Riposta Morgany (+1 pkt DA)- ciemnoczerwona trudnozmywalna szminka, która sprawi, że Twój uśmiech z pewnością zostanie zauważony, a jeśli się jąkasz bądź plącze Ci się język to masz gwarancję, że przestanie to być Twoim problemem.
Dla panów Krawat Merlina (+1 pkt DA) - krawat ten samoistnie zawiąże się na Twojej szyi, a i nie znajdziesz na nim nawet najmniejszego zagniecenia. Wystarczy jedno drobne zaklęcie, aby kolor dopasował się do kreacji ukochanej osoby. Możesz mieć też pewność, że póki nosisz ten krawat to rumieniec nie zagości na Twych licach.
F Podaruj swojej Walentynce zwierzaka! Wliczają się w to również puffki. Nagroda:Różana Świeca Prawdziwej Miłości - jeśli zapalisz tę świecę w trakcie randki bądź wspólnie spędzonego wieczoru to możesz mieć pewność, że nie będą Was niepokoić żadne przykre myśli. Aromat i płomyk świecy rozjaśnia umysł i przepędza z niego wszelkie troski, relaksuje i zachęca do koncentrowania się na ukochanej osobie. Takowa świeca jest idealna na romantyczne wieczory!
G Napisz dla Walentynki wiersz/piosenkę lub przygotuj własnoręcznie kartkę/obraz, a potem osobiście zaprezentuj swój prezent. Nagroda:Zaczarowana Karimba (+2pkt DA)- instrument muzyczny wywodzący się z Afryki i należący do grupy idiofonów szarpanych. Podczas grania pojawia się nastrojowe, ciepłe światło. Im lepsza znajomość gry na magicznych instrumentach, tym piękniejsze dźwięki można wydobyć z tej zaczarowanej karimby. Głośność i melodię można modyfikować przy pomocy magii.
H Przygotuj walentynkowe dekoracje i ozdób nimi miejsce randki (dom/komnata w Hogwarcie/sypialnia w Dormitorium/ogród etc.). Nagroda:Tulipan Westchnień (+1pkt Transmutajca)- piękny kwiat umieszczony w specjalnym kielichu. Nigdy nie więdnie i nie usycha, a w dodatku potrafi zmieniać kolor swoich płatków w zależności od emocji panujących w pomieszczeniu. Różowy kolor oznacza miłosne uniesienie, czerwony - złość, żółty - zazdrość, niebieski - smutek, a biały - spokój.
I Zabierz swoją Walentynkę na randkę do nietuzinkowego, mugolskiego miejsca. Spędźcie ten dzień inaczej - na chwilę nie myślcie o magii i używaniu zaklęć! Nagroda:Amarantowa Apaszka (+1pkt DA) - uniwersalna, świetnie wpasuje się zarówno w strój męski, jak i damski. Nosząc ją możemy być pewni, że nie zabraknie nam kreatywnych pomysłów, a wena twórcza będzie nam sprzyjać.
J Upiecz dla swojej Walentynki zaczarowane słodkości. Może wiecznie ciepłe brownie? Albo kanarkowe kremówki? Cokolwiek tylko chcesz, byleby było w iście walentynkowym stylu! I, rzecz jasna, z miłością. Nagroda:Natchniona Czapka Kucharska (+1pkt Magiczne Gotowanie) - klasyczna, biała, wysoka czapka kucharska, która nie tylko ujarzmi włosy osoby przygotowującej posiłek, ale i napełni głowę wyjątkowymi pomysłami na łączenie smaków.
C. szczególne : Czarne oczy, przenikliwe spojrzenie, blizny na dłoniach, ukryte po metamorfomagią, tatuaż na łopatkach (kuferek), obrączka z białego złota na palcu serdecznym lewej dłoni
Zwracam się do pana z pytaniem odnośnie Maximiliana Solberga. Od kilku dni nie miałam sposobności widzieć go na żadnych zajęciach, czy szkolnych korytarzach. Zapewne nie przejęłabym się tym faktem, bo przecież Maxowi wielokrotnie wcześniej zdarzało się opuszczać lekcje, ale po pierwsze, nigdy nie eliksiry, a po drugie, zawsze stawiał się na nasze popołudniowe spotkania, które miały miejsce raz w tygodniu. Termin tego spotkania wypadł na wczoraj, na godzinę siedemnastą, jednak nie dostałam żadnej informacji od Maximililiana odnośnie tego, czy się pojawi, czy nie. Zero odzewu. Od innych nauczycieli wiem, że przez ostatnie dwa dni nie pojawił się na żadnych zajęciach.
Dlatego zwracam się do pana z pytaniem wiedząc, że z pewnością uważa pana za przyjaciela; czy ma pan jakiekolwiek informacje na jego temat? To już nie chodzi o zwykły szlaban za ewentualną kolejną ucieczkę ze szkoły. Przemawia przeze mnie troska spowodowana faktem, że cokolwiek mogło się stać jednemu z moich uczniów.
Będę wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź.
Z wyrazami szacunku, profesor Beatrice L. O. O. Dear
Bardzo dziękuję za pana odpowiedź. Przyznam szczerze, że liczyłam na nieco inną, jednak cieszę się z jakiejkolwiek dodatkowej informacji.
Proszę mi wierzyć, że nie pozwolę na to, aby ta sprawa pozostała nierozwiązana. I na pewno poczynię wszystko, co tylko mogę, aby Maxa odnaleźć. Razem z Felinusem Lowellem oraz (mam nadzieję...) panną Julią Brooks, mamy spotkać się w pokoju nauczycielskim, aby omówić wszystko jak najdokładniej i jak najlepiej rozeznać się w sprawie poszukiwania. Gdyby miał pan informacje, które mogą je dodatkowo usprawnić, bardzo pana proszę o obecność. Im szybciej się tam pan pojawi, tym lepiej.
Z wyrazami szacunku, profesor Beatrice L. O. O. Dear
Niniejszym chciałabym pogratulować panu uzyskania tytułu prefekta naczelnego! Uważam, że jest pan wspaniałym kandydatem na to stanowisko i na pewno wspaniale sobie pan poradzi. Jest to co prawda bardzo poważne i odpowiedzialne zadanie, choć wielokrotnie wykazał pan już pełne zaangażowanie zarówno dla domu Salazara Slytherina, jak i na rzecz dobra całej szkoły. Uważam, że dyrektor Hampson, nie mógł dokonać lepszego wyboru.
W razie jakichkolwiek problemów, proszę pamiętać, że zawsze chętnie służę pomocą i proszę nie bać się przyjść o nią prosić. Dobro uczniów i studentów Hogwartu zawsze znajduje się na najwyższym miejscu mojej prywatnej listy priorytetów.
Z wyrazami szacunku, Opiekun domu Salazara Slytherina, Profesor Beatrice L. O. O. Dear
Alise L. Argent
Czystość Krwi : 90%
Wzrost : 171 cm
C. szczególne : dołeczki w policzkach przy uśmiechu, zawsze nosi bransoletkę ze smoczym akcentem i łańcuszek z zawieszką z Irlandzką Koniczynką
Jestem z Ciebie dumna! Gratuluję, Panie Prefekcie Naczelny, zasłużyłeś na te odznakę i jesteś najlepszym kandydatem na to stanowisko. Tylko żeby nie było, że teraz już w ogóle nie będę Cię widywać, bo utoniesz w obowiązkach... A może powinnam zacząć chodzić na nocne spacerki około 22?:>
Ali
*Do prezentu dołączone było pudełko z wielką wstążką, a w środku krył się fantom magiczny do ćwiczeń zaklęć uzdrawiających
Irvette de Guise
Wzrost : 172cm
C. szczególne : Burza rudych włosów, piegi, lawendowy tatuaż za lewym uchem, krwawa obrączka na palcu
Ogromne gratulacje z okazji awansu na Prefekta naczelnego! Jestem pewna, że odnajdziesz się na tym stanowisku. Mam nadzieję, że uda mi się godnie zastąpić Ciebie w szeregach ślizgonów i może jakoś uda nam się nieco podreperować nasz wynik w szkolnej tabeli punktów.
Irvette de Guise
Wzrost : 172cm
C. szczególne : Burza rudych włosów, piegi, lawendowy tatuaż za lewym uchem, krwawa obrączka na palcu
Dziękuję Ci za te ciepłe słowa. Postaram się sprostać temu wyzwaniu.
Bardzo dobrze rozumiem Twoje obawy. Również zauważyłam zatrważająco niską frekwencję ślizgonów na zajęciach. Myślę, że jakaś forma zachęty byłaby tutaj wskazana, by połączyć przyjemne z pożytecznym. Nie oszukujmy się, wiele z Nas ma też dużo obowiązków poza szkołą, ale myślę, że udałoby nam się jakoś ich zmotywować. Może spotkamy się przy kawie w Hogsmeade i to omówimy?
Z żalem informujemy, że pańska babka, Hanna Clearwater, zmarła z przyczyn nagłych, wskutek wylewu, w dniu 26.03 br. Uzdrowiciele, którzy dotarli na miejsce na ulicę Pokątną, nie byli w stanie nic już zdziałać, z powodu zbyt słabego zdrowia zmarłej. Rzeczy Pani Clearwater, jako jedyny pełnoletni krewny, może Pan odebrać w szpitalu św. Munga, natomiast akt zgonu znajdzie pan w Magicznym Urzędzie Stanu Cywilnego Ministerstwa Magii.
Informujemy, że mieszkanie Pani Hanny Clearwater jest zadłużone. Z racji tego mieszkanie zostanie przekazane miastu i dług zostanie spłacony na skutek sprzedaży. Uprasza się o zabranie rzeczy osobistych zmarłej, do której mieszkanie należało, w ciągu najbliższych dwóch tygodni. Jako jedyny pełnoletni wnuk zmarłej, może się Pan odwołać od decyzji i przepisać mieszkanie na Pana godność, a także samodzielnie spłacić dług. W takim przypadku proszę o niezwłoczną informację.
Pozdrawiam, urzędnik ds. nieruchomości czarodziejskich Bennett Ogden
Wzrost : 178
C. szczególne : Na prawej dłoni nosi Sygnet Myrtle Snow i Pochłaniacz Magii. Spokojne spojrzenie, łagodna aparycja.
Chcę Wam zaoferować możliwość kupienia eliksirów leczących rany (dosłownie: wiggenowego) po znacznie mniejszych kosztach, aniżeli w aptece bądź sklepie z eliksirami.
W przypadku zakupienia jednej fiolki, cena za nią wynosi 25g (słownie: dwadzieścia pięć galeonów), co w stosunku do ceny z apteki stanowi mniej niż 50% standardowej kwoty. Niemniej jednak, w przypadku zakupienia zestawu trzech fiolek, cena za jedną w komplecie będzie wynosiła 20g (słownie: dwadzieścia galeonów).
Zamówienie można złożyć poprzez wysłanie odpowiedniej wiadomości z wyliczoną ilością galeonów, podaną liczbą eliksirów i adresem zwrotnym. Składników nie trzeba wysyłać.
W przypadku skorzystania z usługi i zadowolenia - okażę niemą wdzięczność za polecenie mnie innym osobom.
Pozdrawiam,
Anonimowy Eliksirowar
List jest anonimowy, na innym papierze, z innym krojem pisma i atramentem, wysłany publiczną sową.
Dla Ciebie: Jeżeli zechcesz kupić eliksiry wiggenowe, będę mega wdzięczna. Oferuję 25g w stosunku do ceny ze sklepu wynoszącej 55g, w tym nie musisz płacić za składniki. Wesprzesz lokalny interes. Same korzyści, co nie? Polecam mocno!
William S. Fitzgerald
Wzrost : 183,5 cm
C. szczególne : tatuaże: motyw quidditchowy na lewym ramieniu, czaszka wężna na prawej piersi i runa Algiz po wewnętrznej stronie lewego przedramienia | amulet z jemioły zawsze na szyi
Zgodnie z tym co obiecałem podczas treningu przesyłam Ci bonus za najszybsze ukończenie wszystkich okrążeń, znajdziesz go w paczce dołączonej do tego listu. Jestem pewien, że Ci się przydadzą i że zrobisz z nich odpowiedni użytek podczas zbliżającego się meczu z Puchonami.
Jeszcze raz dzięki za udział i liczę na to, że na następnym zjawisz się z równym zapałem!
Do następnego, Fitzu
*do listu dołączona jest paczka zawierająca komplet sportowych ochraniaczy*
George Walker
Wzrost : 177
C. szczególne : intensywny zapach cygara na ubraniu, dobrej jakości ubrania, spod kołnierza, przy szyi wystaje gruba warstwa bandażu.
Poniżej dołączam diagnostykę nadesłanego przedmiotu:
|Rodzaj: sygnet, nierdzewny Próba tworzywa: trzecia, 800 - 80% czystego srebra Przybliżony rok produkcji: 1931- 1963 rok Kamień: cyrkon Rodzaj magiczny: katalizator, przechowanie zaklęcia białej magii Procent siły czaru: 13 Trwałość: 15% Grawer: niemagiczne, język łaciny, 7 słów|
Dołączona zostaje kopia konsultacji z jubilerem oraz potwierdzenie orzeczenia. Innymi słowy: przedmiot jest stary, stworzony z całkiem czystego srebra. Wewnątrz odnalezione zostały resztki wspomnienia (uszkodzone w 20%, zakorkowane w fiolce i zabezpieczone w białej sakiewce), co sugeruje, że przedmiot zawiera Kamień Uśpionego Wspomnienia. Jest on jednak zużyty, kruchy i aktualnie nietrwały z powodu kilkudziesięciu lat użytkowania.
W razie pytań proszę kontaktować się poprzez skrytkę pocztową Banku Gringotta (skrytka P208), oddział Rzeczoznawców, III piersi. Koszt diagnostyki wynosi 35 galeonów.
Pozdrawiam,
Szef Biura Rzeczoznawców
George Walker
Do listu dołączone jest dwanaście plików pergaminów dotyczących pełnego orzeczenia oraz konsultacji z jubilerem, w białej sakiewce znajduje się uszkodzone wspomnienie, w brązowej pakunek z przedmiotem, a rachunek za rzeczonawctwo w oddzielnej małej kopercie. Wszystko z pieczątką Banku Gringotta oraz biura.
Maximilian Felix Solberg
Wzrost : 194 cm
C. szczególne : leworęczność, Znak zorzy w postaci czerwonej kreski na palcach lewej dłoni, tatuaż kojota na lewym ramieniu,tatuaż fiolki z syreną i sroką na lewym przedramieniu, Telepatyczne połączenie z Brewerem
Wiem, że obowiązki, egzaminy i cała reszta zabierają Ci każdą sekundę czasu, ale potrzebuję Twojej pomocy. Trzeba myśleć powoli o tej imprezie urodzinowej. Wiem, że obydwoje mamy wolne jutrzejszy poranek, więc może spotkajmy się u Scrivenshafta i zróbmy chociaż wstępne zakupy? Jakieś dekoracje, czy inne pierdy się przydadzą, a później możemy nie mieć czasu na zajmowanie się wszystkim naraz. Będę czekał przed sklepem o dziesiątej.
Max