Bardzo wredna sowa. Mogłeś spodziewać się ataku jej dzioba lub szponów w każdej chwili. Mimo wszystko Fire bardzo ją lubiła. Niestety, zaginęła i wkrótce po tym została odnaleziona martwa.
Aurelius
Nie reaguje praktycznie na nic, głównie patrzy i nie wydaje żadnych odgłosów. Lubi obserwować, ale nie wydaje się, żeby cokolwiek go naprawdę interesowało. Zobojętniała na wszystko sowa, samo patrzenie w jego zmęczone oczy wzbudza nostalgię i chęć wzdychania...
Cicero
Sowa bardzo dziwaczna z nawykami, które polegają na składaniu własnych piór na kupkę, podskakiwaniu wesoło, gdy tylko widzi smakołyk, zawieszaniu się do góry nogami na twojej ręce, a także skrzeków, którymi próbuje naśladować ludzi. Z marnym skutkiem. Roztrzepana, szalona, często źle roznosi listy i wpada w okna.
Ostatnio zmieniony przez Blaithin ''Fire'' A. Dear dnia Sro 28 Mar 2018 - 20:34, w całości zmieniany 6 razy
Autor
Wiadomość
Holden A. Thatcher II
Rok Nauki : II studencki
Czystość Krwi : 25%
Wzrost : 175
C. szczególne : anorektycznie chudy, ma kilka tatuaży i kolczyków, naderwane ucho, blizny na twarzy, rękach i plecach, bardzo widoczne cienie pod oczami
Piracie Gwiazdo zaranna, najmlisza Fire, o jednooka bogini,
kupiłabyś mi eliksir za pół ceny? Ostatnio cierpię na brak funduszy, sam nie zdążę zrobić, a przydałby mi się taki jeden fajny. Wyślę Ci kasę, jak mi powiesz, ile by kosztował wielosokowy, bo sam nie jestem pewien poza faktem, że pewnie sporo. Z jeden wiggenowy też by mi się przydał.
Holden
Elizabeth L. Cortez
Rok Nauki : II studencki
Czystość Krwi : 100%
Wzrost : 161
C. szczególne : Tatuaż przy prawej łopatce, będący anielskim skrzydłem. Blizna na wewnętrznej stronie prawej dłoni. Lekki akcent hiszpański.
Wybacz, że używam Twojego pełnego imienia, ale jest śliczne i bardzo mi się podoba. Może brzmi to... Właściwie to nie wiem, jak mogłaby brzmieć ta wiadomość. Przyznam, że moje myśli krążyły dość długo, za czym zostały umieszczone na tym pergaminie. Nie wiem czy spodoba Ci się ten prezent. Uważam, że powinno wylosować mi się coś lepszego. Lubię niespodzianki i skoro maszyna wypluła Kwintopeda to tak miało być. Mam nadzieje, że nie zostałaś urażona tym prezentem. Chce się tylko zaprzyjaźnić.
Zuroczone Tobą L
*List przyniosła przeciętna, szkolna sowa. Do listu dołączona została maskotka Kwintopeda. List został napisany, tak aby nie zdradzić kim jest osoba adresująca.
Riley Fairwyn
Rok Nauki : III studencki
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 185cm
C. szczególne : cała górna lewa strona mojego ciała jest poparzona - ukrywam to za pomocą metamorfomagii; liczne blizny na dłoniach; blizna po dziobie bystroducha przebiegająca przez całą szerokość pleców
twój szlaban rozpoczyna się dziś o 20 w Izbie Pamięci. Uprzejmie proszę o zachowywanie się w sposób należyty dla uczniów Hogwartu i nie zamordowanie swojego partnera w niedoli.
R. Fairwyn
Caesar T. Fairwyn
Czystość Krwi : 75%
Wzrost : 192 cm
C. szczególne : Brak dwóch palców, wysoki wzrost, skupiona twarz, zimne spojrzenie, wyraźna nieśmiałość wobec młodych dam.
że tak długo czekałaś na mój kolejny list. Ostatnie dni zlały się w jedną całość. Nawet na chwilę nie opuszczam swojej pracowni i myślę, że jestem już blisko rozwiązania. Ta ciemność, to mnie bardzo wciąga. Mam prośbę, ale w żadnym stopniu nie czuj się zobligowana, czy mogłabyś czasem napisać? Tak po prostu, "sama z siebie", chociaż obie te rzeczy mocno się wykluczają. Po prostu, nie chce znów zbłądzić, w wystarczające bagno wpędziłem się tym wszystkim poprzednio, czuję, że kolejnym razem nie uda mi się wydostać. Twoje wiadomość pomagają mi zatrzymać głowę w stanie ciągłej świadomości. Po za tym, mam nadzieje, że pogoda w Anglii dopisuje, w Rosji ciągle pada, chwilami czuje się jakby znów był w Wielkiej Brytanii.
nie miałyśmy okazji ani czasu porozmawiać od ostatnich zajęć. Jak się czujesz? Wiesz, w związku z Heaven.. Martwiłam się o Ciebie, bo szok na Twojej twarzy jest nie do zapomnienia. A poza tym, to się stęskniłam. Co u Ciebie? Muszę Ci o czymś powiedzieć przy najbliższej okazji.
Mamy zaszczyt zaprosić Pannę na uroczyste spotkanie z okazji zaręczyn Emily i Nathaniela, które odbędzie się 18 października o godzinie 18:00. Będziemy wyczekiwać Panny w rezydencji Rowle w Londynie. Liczymy na Panny obecność i zachęcamy do przyjścia z narzeczonym.
Bedziemy najbardziej zabojcza para na balu, jezeli tylko unieszczesliwisz mnie swoim towarzystwem. Tancze lepiej niz latam, ale skutek moze byc taki sam. Odwazysz sie?
Gabriel Robert Swansea
Do listu dołączona została jedna, mała, bordowa róża.
Dolaczony podarunek: OneSpellCofee2018 O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Odlot, co?
Dolaczony podarunek: laleczka voodoo w puchonskim mundurku + ksiezycowa brzytwa (+1 GM) O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Najlepsze życzenia świąteczne, Dorien, Aurora i Willow
Dolaczony podarunek: Butelka białego wina z Deauclair O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Następnym razem walcz tą różdżką. G.
Dolaczony podarunek: kubek w ksztalcie czaszki (przedmiot z eventu), lipna rozdzka, własnorecznie napisany wiersz i bransoletka z ayuahasca O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Dużo dobrego i ciepła nie tylko na Święta! Ja mam nadzieję, że między nami będzie lepiej. - Pandora
Dolaczony podarunek: ciastka, magiczny noz samosiekajacy, swieca wrozbiaska, sztylet oszustow O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych świąt! - Liam Simon
Dolaczony podarunek: Paczka francuskich marron glacés, butelka Czarnego Quintina, transmutacyjny psikus O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Najlepsze świąteczne życzenia przesyła Lotta!
Dolaczony podarunek: drewniana maska bogow O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych świąt!
L. S. Z.
Dolaczony podarunek: pierscien draupnir O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wszystkiego dobrego na święta życzy Vivi
Dolaczony podarunek: szczesliwa talia O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Uznałem, że prawdziwa piratka powinna pić rum. Wesołych świąt :) Lazar
Dolaczony podarunek: butelka rumu, teczowa przepaska na oko O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Szczerze to nie wiedziałem, co Ci dać... Ostatnio jakoś nie mamy ze sobą kontaktu. Może czas to zmienić? (Nie)święty Mikołaj.
Dolaczony podarunek: Tasma obludy, wyjec wyspiewujacy “Have yourself a merry little Christmas” O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesolych swiat.
Dolaczony podarunek: samostrojace sie skrzypce + szklane, magiczne oko O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Feliz navidad!
Dolaczony podarunek: Pudelko domowej roboty bunuelos, podreczny gramofon O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych Świąt, hou hou hou! B.
Dolaczony podarunek: Derolean o czerwonych kwiatach i pudeleczko czekoladowych zab O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Wesołych świąt! ~Matt
Dolaczony podarunek: Czujnik tajnosci (+2 OPCM), dzwiek niezgody O przedmiotach mozna przeczytac wiecej w spisach.
Neirin Vaughn
Rok Nauki : I studencki
Czystość Krwi : 10%
Wzrost : 196cm/106kg
C. szczególne : Oparzenia: prawa noga, część nogi lewej, część torsu, wnętrze prawej ręki. Blizny po porażeniu prądem: wewnętrzna część lewej dłoni i przedramienia.
to się całkiem nieźle składa, bo też jestem w UK! I, co więcej, jestem w trakcie przeprowadzki. Jeśli masz chwilę w ten weekend, to zapraszam do rezydencji w Dolinie Godryka pod numerem 11 - taka wysoka, ze schodkami do drzwi i pustym basenem obok...
Nie ma znaczenia, gdzie byłaś i co robiłaś — ważne, że jesteś bezpieczna Blaithin. Ufam, że wszystko w porządku i nie wplątałaś się w żadne kłopoty? Nigdy nie odmówię Ci spotkania, wiesz przecież, ale nie jestem przekonana, Moja Kuzynko, czy jestem odpowiednim źródłem informacji, zwłaszcza na tle społeczno-towarzyskim. Kielicha ognistej z Tobą byłoby cudownie wypić. Może wrócić na chwilę do starych czasów? O ile ma to jakiekolwiek znaczenie poza nostalgicznym.
Tęskniłaś za błotnistą i deszczową Anglią?
Nessa
Ezra T. Clarke
Czystość Krwi : 0%
Wzrost : 182 cm
C. szczególne : Szczupła, nawet lekko umięśniona sylwetka, zawadiacki uśmiech, zapach Merlinowych Strzał i mięty, znamię w kształcie kruka na łopatce
spodziewałem się, że przynajmniej dla pozoru napiszesz mi spóźnione urodzinowe życzenia, mające osłodzić wszystkie następne przykre wiadomości. Widzę jednak, że do uprzejmości wciąż nie dorosłaś. Ze względu na naszą szczerą wieloletnią przyjaźń nie będę Cię okłamywał - nie mam już czasu na przepychanki i relacje, które nie wnoszą nic pozytywnego. Jeżeli odzywasz się do mnie, bo czegoś potrzebujesz, proszę, nie trudź się. Jeżeli odzywasz się do mnie, bo faktycznie czujesz w sercu sobie taką chęć, jestem skłonny dać Ci jedną szansę. Dobrze jednak, że nie próbowałaś przyjść niezapowiedziana, bo powoli ponownie zmieniam adres zamieszkania. Tym razem musisz znaleźć rezydencję pod numerem 13 w Dolinie Godryka. Nie spodziewaj się, że upiekę dla Ciebie ciasteczka.
E.
Irvette de Guise
Wzrost : 172cm
C. szczególne : Burza rudych włosów, piegi, lawendowy tatuaż za lewym uchem, krwawa obrączka na palcu
Imponuje mi jak po tak długim czasie potrafisz po prostu wysłać taki list i oczekiwać, że podejmę się brudnej roboty. Potrzebuję jednak odskoczni na łonie natury, więc niech Ci będzie. Zorganizuj mi świstoklik z Venetii, a pojawię się gdzie trzeba.
Irvette de Guise
Czystość Krwi : 50%
Wzrost : 194 cm
C. szczególne : leworęczność, Znak zorzy w postaci czerwonej kreski na palcach lewej dłoni, tatuaż kojota na lewym ramieniu,tatuaż fiolki z syreną i sroką na lewym przedramieniu, Telepatyczne połączenie z Brewerem
To nie jest opowieść na sowy. Jak chcesz odpowiedzi na którekolwiek z pytań, musimy się spotkać.
Max
Wzrost : 190 cm
C. szczególne : Runiczne tatuaże na torsie, plecach i ramionach. Kilka blizn i oparzeń różnej wielkości, rozłożonych po całym ciele, za wyjątkiem twarzy. Srebrny naszyjnik z zawieszonym na nim pierścieniem.
Podczas ostatniej wizyty w bibliotece na Nokturnie, natrafiłem na ciekawą pozycję dotyczącą hipnozy. Coś kojarzę, że jesteś zainteresowana tym tematem. Tekst jest zapisany dialektem runicznym, także będziemy mieli małą przygodę. Piszesz się na wspólne rozszyfrowywanie?