Temat: Re: Chcesz pozbierać ze mną kwiaty? Sob 20 Paź - 17:42
przez te nocne spacery to pewnie jestem znajomy, panno Berkeley!!!!!!!!!
podrzucam też @Ariadne T. Fairwyn, bo ona bardzo docenia utalentowane artystycznie osoby lubi ONMS i przy okazji jest też człowiekiem-przypałem w kwestii eliksirów, zapewne mogły poznać się na szlabanie za wysadzenie kociołka i tak rozpocząć znajomość
1. Mogę Cię uczyć latać na miotle! 2. Każda moja postać jest uzależniona od herbaty. Etki to chyba nawet amortencja jest. Możemy się wspierać w herbatoholizmie czy coś xD 3. Etka kiedyś też marzyła o podróżach, trochę jej to z czasem przeszło, bo ma inne priorytety, ale kiedyś mogły zawsze razem planować podróże, wymieniać się jakimiś książkami (tu podrzucam książki @Edgar T. Fairwyn - może zechcesz być fanką xD) itp. 4. Ette jest zarąbiście nieodpowiedzialna i w ostatnich latach sieje rozróbę, gdzie się nie pojawi, więc możemy się razem nakręcać 5. Ma bardzo dziwny stosunek do mugoli. Mianowicie jest przeciwna Ustawie o Tajności i właściwie do zeszłego roku unikała wszelkiej wiedzy o nich w akcie solidarności, że oni też tacy biedni nieświadomi. A teraz z kolei zgłębia o nich jak najwięcej, bo chce być prawnikiem i bronić praw mugoli xDDD 6. Panicznie boi się ciemności, a teraz zaczęła z tym walczyć, więc możesz jej pomagać, jak się tak lubisz włóczyć po nocy. Byłabyś też jedną z tych wtajemniczonych w ten lęk osób, bo pewnie jakbyś ją próbowała wyciągnąć, to by musiała powiedzieć czemu nie chce iść.
Przyznaję bez bicia, że na razie przeczytałam tylko ciekawostki, ale już chcę się przyjaźnić
Temat: Re: Chcesz pozbierać ze mną kwiaty? Sob 20 Paź - 18:33
Hej! 1. Nocne podróże? Uuu, Aaron jest nowy, ale być może zdołał już przyłapać pannę Berkeley na gorącym uczynku. 2. Dodatkowo nauczam DA, z którego jesteś dobra . 3. Lubisz herbatę i sztukę? Zapraszam do Aarona, bo on bardzo często częstuje kawą, ciastkami i innymi tego typu rzeczami, w tym herbatą. 4. Mówisz, że chciałabyś kiedyś zwiedzić świat - otóż O'Connor zwiedzał go przez około 15 bitych lat. 5. Również nie potrafię latać na miotle - nieuzdolnieni uczniowie (i absolwenci) Hogwartu, łączymy się! 6. Jestem dość znanym artystą; kto wie, być może mnie znasz? 7. Też kiedyś byłem w Gryffindorze! Czerwoni górą!
Temat: Re: Chcesz pozbierać ze mną kwiaty? Nie 21 Paź - 12:44
Gryfoni - check Talent artystyczny - check (chociaż u Edka w mniejszym stopniu) Fascynacja światem mugoli - check Latanie na miotle - check Włóczenie się po Hogwarcie - Edek bardziej w dzień, ale też check ONMS - check
Bądź moją ziom...ką? Poziomką, cokolwiek, lubmy się, o. Dodatkowo Flo jest dyniowa a Edek lubi podobne odcienie.
Temat: Re: Chcesz pozbierać ze mną kwiaty? Nie 21 Paź - 23:18
@Daniel Bergmann, z pewnością musimy się znać! Zapewne Flo nie raz była na szlabanie u Bergmanna - pytanie tylko czy chcemy iść w stronę pozytywu czy wręcz przeciwnie? Co do Ariadne, myślę, że poznanie się na szlabanie jest dobrym pomysłem. Flo mogłaby kiedyś niechcący zauważyć jakieś rysunki Ślizgonki (bo piszesz, że raczej się nimi nie chwali) i zainteresować się dziewczyną - znając Berkeley zapewne przyczepi się do niej jak mucha do lepu i będzie chciała za wszelką cenę poznać lepiej pannę Fairwyn. W sumie możemy zrobić taką znajomość love-hate, że z jednej strony Florence będzie irytowała Ariadnę, z drugiej jednak obie będą się w jakimś stopniu lubić.
@Gemma Twisleton, ja też chcę się przyjaźnić! Ucz mnie latać na miotle, bo bardzo tego chcę! I pijmy razem dużo herbaty! I w ogóle lubmy się no, co tu dużo pisać Poza tym no rozróba to tak bardzo w stylu Flo, także ja nie widzę innej opcji, niż przyjaźń XD
@Aaron O'Connor, jeżeli jesteś podróżującym po świecie, wiecznym optymistą, który dodatkowo uczy Działalności Artystycznej to musisz być ulubionym nauczycielem Flo! A poza tym jesteś znany Możesz widzieć w niej samego siebie z czasów szkolnych, jeżeli chodzi o łobuzowanie i szlabany XD A poznać się mogli na jednym z nocnych spacerów Florki. Mogła nawet sobie gdzieś coś rysować przy świetle księżyca, bo ona to takie dzikie zwierzę w sumie, a Aaron po prostu mógłby się zastanawiać o co chodzi i czemu ktoś w środku nocy siedzi na parapecie i w ciemności coś sobie bazgrze.
@Edmund Cormac, mogę być Twoją poziomką! A ty bądź moim poziomkiem Ja tu widzę tylko przyjaźń - Florka traktowałaby Edka jak starszego brata, co z tego, że ma ich wielu haha I możesz pomagać jej w zielarstwie! bo ona za to nienawidzi się bawić roślinami i kompletnie nie ma do tego całego biznesu ręki Pytanie tylko jak zaczęłaby się ich znajomość? Edmund jest dwa lata starszy od Florki i sama nie wiem...Czy Edek jest skory do kłótni o jakąś pierdołę?
@Claude Faulkner, Florka mogła się kiedyś próbować wbić do drużyny, mimo, że kompletnie nie potrafi latać XD Ale w końcu wszystkiego w życiu trzeba spróbować, prawda? W sumie mógłby ją czasem uczyć latania, bo bardzo chciałaby to kiedyś ogarnąć. Ogólnie myślę, że tu może wyjść coś fajnego na fabule i nie ma co teraz wymyślać nie wiadomo czego
Ja tu na pewno chcę być, co prawda jeszcze się zastanawiam w jakim kontekście, ale o boziu...jesteś śliczna Z charakteru też myślę, że coś fajnego by wyszło - obie uwielbiają mugoli, obie nie potrafią latać na miotle....no i obie trochę nie ogarniają rzeczywistości
Temat: Re: Chcesz pozbierać ze mną kwiaty? Sob 3 Lis - 0:43
@Agnes Lumière, hej! Jeżeli pracujesz w herbaciarni, a Florka jest herbatoholiczką ( ) to mogły się poznać właśnie tam! Wiesz, ona mogła zacząć wypytać Agnes o różne rodzaje herbat, bo Flo naprawdę kocha ten napój. A potem mogły ogarnąć, że w sumie chodzą razem do szkoły, ale wcześniej jakoś tak nie zwracały na siebie uwagi i no tak wyszło. A ogólnie to możemy kiedyś zagrać i zobaczymy jak to się rozwinie na fabule. I jak obie uwielbiają mugoli to już w ogóle miłość haha
Temat: Re: Chcesz pozbierać ze mną kwiaty? Sob 3 Lis - 17:18
O! Świetnie się składa, że uwielbiasz herbatę Ags, kiedy zaczynała pracować u Pani Puddifoot na pewno nie wiedziała o niej tyle, co Ty, więc kiedy ją zapytałaś o coś bardziej skomplikowanego niż "Czy ta herbata jest zielona czy czarna", to pewnie nie znała odpowiedzi, ale była Tobą zafascynowana, w końcu uwielbia ludzi, którzy mówią o czymś, na czym się znają i do czego mają pasję. Mogła na przykład poprosić Cię o szybki kurs znajomości herbaty albo coś w tym rodzaju.
@Agnes Lumière, o idealnie Mi się bardzo podoba @Vidari Sinclair, jejku, jesteśmy na jednym roku, z tego samego domu, a w dodatku oboje mamy urodziny w styczniu! Także, dosłownie MUSIMY się znać i oczywiście mieć jakiegoś superowego pozytywa. Ogólnie proponowałabym jakiś wątek i zobaczymy jak to się nam rozwinie na fabule.
@Florence C. Berkeley, jesteśmy na tym samym roku, obie lubimy jeść. może wieczorami zastanawiamy się, jak wynieść słodycze z kuchni, kiedy skrzaty nie patrzą? śliwka pewnie też zamęczałaby flo, żeby ta rysowała jej wszystkie najfajniejsze magiczne zwierzęta!
@Plum Bubblegum, bardzo chętnie będę kradła z Tobą jedzenie, brzmi jak dobry plan
@Hannah E. Berkeley, myślę, że wspólny dom i ogólna niechęć do nauki mogła nas do siebie zbliżyć XD A tak ogólnie to zobaczymy jak to nam wyjdzie kiedyś na fabule