Czarodzieje - forum rpg typu PBF Play By Forum. Zostań czarodziejem niczym Harry Potter, dla którego nasz Hogwart stanie się drugim domem.

 
IndeksFAQSzukajUżytkownicyGrupyRejestracjaZaloguj

Share | .
 

 Podwodna restauracja

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down 
AutorWiadomość



avatar

Student Slytherin
Rok Nauki : X
Wiek : 20
Skąd : Wyspa Jura, Szkocja
Czystość Krwi : 50%
Galeony : 901
Dodatkowo : Wilkołak
  Liczba postów : 1341
http://www.czarodzieje.org/t15136-mefistofeles-e-a-nox#403342
http://www.czarodzieje.org/t15137-what-does-life-mean-to-me#403353
http://www.czarodzieje.org/t15139-kind#403356
http://www.czarodzieje.org/t15134-mefistofeles-e-a-nox




Moderator






PisanieTemat: Podwodna restauracja   Sro Lip 04 2018, 19:17


El restaurante bajo el agua


Wejście do tej restauracji znajduje się tuż przy plaży. Wystarczy krótki spacer szerokim tunelem, aby dostać się do oszklonego pomieszczenia ulokowanego pod wodą. Panuje tu niesamowita atmosfera - poza ciszą i spokojem morskiej toni, zachwycać można się przepływającymi w pobliżu stworzeniami, a także bujną roślinnością.

Jeśli decydujesz się na skosztowanie jakiegoś dania głównego, możesz wykonać nieobowiązkowy rzut kostką!:
 



Dania Główne:
• Chrupiąca czaszka - danie smażone w głębokim tłuszczu. Panierka jest zrobiona z płatków kukurydzianych z chilli i kuminem. Aromatyczna przekąska, idealna przystawka. W dodatku magiczne właściwości stworzenia sprawiają, że danie to mimo ogromnej zawartości tłuszczu nie ma wiele kalorii, więc można chrupać je praktycznie bezkarnie.
• Tacos lekarzy - meksykańskie kukurydziane placki z fasolą, kukurydzą i mięsem. Wyróżnia je dodatek szałwi lekarskiej, który według lokalnych czarodziei stanowi ochronę przed niebezpieczeństwem. Jest to jednak tylko plotka - produktu jest stanowczo zbyt mało, aby cokolwiek zdziałać.
• Fasola dla smaku - zupa o nieprzyjemnych zapachu, ale zaskakująco smaczna i sycąca. Często podawana małym czarodziejom w celu wzmocnienia odporności, a to dzięki dodatkowi ślazu.
• Świetlista sałatka - bogata w kolorowe pomidorki koktajlowe, kapary i plastry marchewki. Posypana płatkami chilli i co najważniejsze - węglowymi świetlikami. Potrawa z pewnością wyróżnia się i robi wrażenie nawet na najbardziej barwnym stole.
• Wodne empanadas - potrawa droga i czasochłonna, jednak naprawdę wyjątkowa - to pierożki z mięsem węża morskiego i żabieńca strumykowego. W piecu musi spędzić przynajmniej pięć godzin, a zdobycie żabieńca jest niełatwym procesem. Zbawienne danie w przypadku oparzeń słonecznych, co może się przydać po godzinach spędzonych na plaży.
• Piekielne fajitas - smażone warzywa, dla chętnych również z mięsem. Danie pozornie proste do przyrządzenia, w rzeczywistości jednak wymaga ogromnego rozeznania w przyprawach. Podawane jest w sosie z korzeni hibiskusa ognistego, co dodaje pikanterii.
• Kwieciste quesadillas - tortilla kukurydziana z roztopionym serem, do którego dodane zostały płatki kwiatów różeczników. Bardzo delikatne danie i charakterystyczne; Meksykańscy czarodzieje upierają się, że nie można go nie spróbować!

Desery:
• Churros z czekoladą - tradycyjny słodki przysmak w postaci smażonych pręcików o przekroju w kształcie gwiazdy. Podawane obsypane cukrem, z miseczką rozpuszczonej czekolady. Pachną niesamowicie aromatycznie i ciężko przestać je jeść; doprawione odrobiną eliksiru euforii zdają się niemal uzależniać!
• Ciasto "Tres leches" - mleczne ciasto udekorowane prażonymi migdałami i kulkami trelka, dzięki którym po zjedzeniu barwa głosu może chwilowo nieco się zmienić.
• Ciasto limonkowe - zarówno słodkie jak i kwaskowate i odświeżające. Puszysty biszczkopt z lekkim, wyrazistym kremem. Często podawany z kroplą eliksiru czuwania. Rozbudza po ciężkim, tradycyjnym obiedzie.
• Flan - delikatny i słodki mus, podawany pod polewą z karmelu i na niewielkiej sadzonce kolorowych fruwosideł. Małe pnącza przyjemnie łaskoczą podniebienie, a słodycz zapada w pamięć już po skosztowaniu jednej łyżeczki.

Napoje:
• Lemoniada z granatu - ciemnoczerwony wyborny napój o słodkim, orzeźwiającym smaku. Sprawia, że każde danie smakuje lepiej i łatwo zignorować wszelkie mankamenty, nawet nadmierną ostrość.
• Bezalkoholowa margarita - smaczny drink dla młodych czarodziei? Niekoniecznie. Wzbogacony jest w niewielką (ale jednak!) kroplę eliksiru ridikuskus. Potrafi zadziałać lepiej niż wysokoprocentowy napój.
• Relaksujące cappuccino - klasyczna kawa z mlekiem, do której dodano odrobinę eliksiru otwartych zmysłow; dzięki temu wystarczy kilka łyków, by cudownie się zrelaksować.
• Sok z guawy - słodki, specyficzny posmak doprawiony został szczyptą chili. Podawany w wysokiej szklance potrafi nieźle rozpalić - a jednak po wypiciu całości można na krótki czas zapomnieć o nużących upałach Meksyku!
• Mrożone syrenie latte - delikatne niczym wiotka syrena pływająca w odmętach mórz, o smaku słodkiego syropu czekoladowego. Na uwagę zasługuje syrena usypana z kakao na wierzchu bajecznie puszystej pianki, która dzięki magii co jakiś czas daje nura w chłodnym napoju.



______________________


I am the werewolf, the creature of the night...
But I am also the creature of passion.
Powrót do góry Go down
Zobacz profil autora
 

Podwodna restauracja

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry 
Strona 1 z 1

 Similar topics

-
» Restauracja i Jadalnia Hotelowa

Permissions in this forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
Czarodzieje ::  :: 
Meksyk
 :: 
Wybrzeże
-